woensdag 5 november 2014

DMC borduurgaren voor 3 cent per strengetje

Gisteren ben ik weer naar de kringloop geweest. Een duurdere dan waar ik zaterdags vaak even langs ga na het boodschappen doen. Vaak veel te duur hier en soms toch wel eens een treffer. Dat had ik dus nu ook. Een onooglijk dichtgebonden boterhamzakje volgepropt met DMC borduurgaren voor € 1,50. Vol spanning thuis snel gaan kijken en het bleken toch 20 complete strengetjes te zijn en nog een 11 zonder nummer en nog eens 11 voor de helft op. Ook nog  wat aangebroken Perl├ź borduurgaren. Komt ongeveer neer op 3 cent per strengetje al dan niet compleet of aangebroken. Niet gek toch :-)

Verder had ik nog een Ariadne uit 1988 die ik nog niet had, een boek voor mijn dochter waar ze ooit over had gesproken en nog 2 lappen stof. Er hing wel meer stof, maar dat was in verhouding van nieuwe op de markt belachelijk duur voor de kringloop. Dat wordt daar geprijsd door een man die er erg weinig verstand van heeft, maar denkt dat wel te hebben. Goedkope voering en alles wat glanst vraagt ie rustig 7,50 voor een klein lapje. Is zeker in de war met zijde? Echte wol bv super weinig. Heel typisch altijd. Zo zijn ze niet allemaal 1,75 of 3,95, maar 3,40 of 5,65 zoiets dergelijks. Slaat echt nergens op. Heb dat al eens aangegeven dat de prijzen erg vreemd zijn en ook van de soort stoffen. Ze blijven altijd met de glansstoffen zitten :-). Alleen als hij in de zomer lang met vakantie is, zijn de prijzen met een vrouwelijk handschrift geschreven en hebben ze normale kringloop prijzen. Nu had ik donker roze gabardine en dikkere zalmkleurige katoen voor broeken en jasjes, vond hij zeker niet de moeite waard. Ze waren dof van kleur :-) Mooie prijsjes in ieder geval. De rest zal wel blijven hangen wat er nu nog hangt.
Zo zal hij dat zakje borduurgaren ook wel rommel hebben gevonden zo in elkaar gepropt zonder lucht erin. Paste in een hand. Maar dat was weer wel mooi een gelukje voor mij!

2 opmerkingen:

Hartelijk dank voor je reactie.