zaterdag 15 november 2014

Update van 365 dingen uit huis in een jaar -2-

In een blog in augustus gaf ik aan dat ik zou gaan proberen om 365 producten mijn huis uit  te krijgen of althans in dozen naar her en der zoals kringlopen, kennissen, gewoon in vuilniszakken, tot eenmalige poetsdoek gebombardeerd, gekregen spul als blijk van aardigheidje waar ik niks aan heb enz. Ik ben op 1 augustus jl begonnen dus het loopt tot eind juli 2015.
Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik ijverig bezig was tot half september en er zelfs al boven het aantal zat.
Toen vergat ik het helemaal vergeten door alle consternatie van het lege-nest-syndroom weer te moeten meemaken. Ineens kwam ik echter mijn lijstje van de week weer tegen en probeerde toch een optelsommetje te maken wat er weg was of op het punt staat weg te brengen. Dochter had ook wat meegenomen :-) Al was het bar weinig want ze kocht het liever nieuw bij Ikea.
De totaalstand is nu 63 en zou eigenlijk 100 (om en nabij) vandaag moeten zijn. Het merendeel zijn boeken..Maar ik merk dat ik er in een normale werkweek echt geen tijd voor heb om spullen uit te zoeken en mag al blij zijn andere dingen van mijn huishoudlijstje weg kan strepen wat noodzakelijker is.
Als straks de feestdagen in zicht komen heb ik weer tijd daarvoor. Dit kan ik veel beter in een vakantieperiode. Iederene is drukdoende met de voorbereidingen van de feestdagen en ik doe daar toch niks aan. Eens kijken hoever ik dan kom met opruimen. Ik heb het mezelf opgelegd en krijg van niemand tenslotte op mijn kop als ik het getal op eind december (152) niet haal. Het is gewoon een doel op zich zeg maar. En anders gewoon weer volgend jaar verder met proberen. Het is ook soms moeilijk omdat je spullen je eigen maakt en ze onderhand een deel van jezelf zijn geworden. Gewoon overbodig spul krijgt een emotionele lading met herinneringen.

3 opmerkingen:

 1. Weggooien vind ik ook altijd zonde. Gisteren nog wat weggegeven dat is altijd fijn als een ander het goed kan gebruiken dan snijd het mes van 2 kanten. Toch is het wel fijn af en toe de dingen door je handen te nemen en te kijken of je het nu echt nog gebruikt. Ik leg het dan eerst in een doos in de stelling van de garage, mocht ik het toch nodig hebben is het toch nog bij de hand. succes met opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groot gelijk, het komt echt wel. Als je weer in zo'n flow zit kan het heel hard gaan!
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, ik heb ook zo mijn tijden dat het goed gaat, of niet. Belangrijk vind ik dat ik het me weer herinner en dan weer aan de slag ga.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.