donderdag 6 november 2014

Takjes

De bomen zijn al aardig veel van hun blad kwijt en dan is het weer, zie de maan schijnt door de bomen. Normaal zie ik de maan niet goed vanuit mijn keukenraam, maar als het blad gevallen is weer wel.

Maar daar wilde ik het niet over hebben. Wel over het vallen van takjes zo dik als potloden, misschien soms iets dikker. Normaal gesproken worden die met de veger bij elkaar geveegd en gaan ze via de grote hoop aan blad e.d. elders heen. Jaren geleden althans. Nu niet meer. Ik heb een oude grote emmer achter mijn huis met een scheur in de bodem waar ik alle takjes al lopende in de tuin(80 meter, loop dan vaak met de hond naar achteren) in kleine stukjes breek en daarin deponeer. Tot nu toe zijn dat al een paar emmers per jaar vol geweest. De kleine takjes van 5 of 10 cm lang gooi ik dan of bij struiken (niet tegen de stam, maar erom heen|) of op het wandelpaadje naar achteren of zo. Zo af en toe een takje zie je natuurlijk niet liggen, wel als je dat met emmers vol doet.
Zelfde effect zo'n beetje als met schors, maar dit kost me helemaal niks en heb toch zeker al twee volle zakken aan takjes gebroken dit jaar. Meestal zijn het takjes uit de walnotenboom, de kiwi, hazelaars, uit een berk en snoeisel wat een poos heeft gelegen en goed droog is.
Gekke tik, maar wel leuk om te doen. ;-) Ik spaar takjes :-)

4 opmerkingen:

 1. Goed voor de bodem, als je ze met de aarde mengt. Waterdoorlatend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hier zandgrond dat is al erg poreus c.q. waterdoorlatend. Juist met takjes blijft het water even wat langer.liggen.

   Verwijderen
 2. ha ha,,, dit ga ik toepassen. Ik heb trouwens ook een takken tik.
  http://alles-vanellis.blogspot.nl/2011/03/met-dat-mooie-weer-wordt-er-vast-wel.html. Beetje anders, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.