zondag 2 november 2014

Over de maand oktober

En hup alweer een maand voorbij en ik had zelfs niet 1 blogje geschreven. Ik was ook een poosje mijn inloggegevens kwijt omdat ik dat een keer snel moest aanpassen vanwege hackers (dat had Google toen doorgegeven). Echter waar had ik dat nieuwe wachtwoord nu opgeschreven... Maar gevonden dus ik kan weer bloggen :-)

Wat is er afgelopen maand gebeurd? Ik was weer aan het wennen aan het lege-nest-syndroom. Al was ik dit keer sneller weer geacclimatiseerd dan de vorige keer. Ik keek er vreselijk tegenop, maar uiteindelijk zag ik ook wel weer ergens de voordelen op bepaalde gebieden.
Oh ja en heel veel tandartsenbezoek... brrr echt niet leuk dus.

Ook ging ik gewoon door met het scoren van actieboeken voor een kwartje bij de kringloop. Al dacht ik af en toe dat de actie afgelopen was omdat er geen nieuwe meer bij werden gezet. En dan ineens stond het weer goed vol. Iedere week dus even snel kijken. Van de zomer had ik mijn boekenrek voor romans/thrillers e.d. erg opgeschoond en had veel ruimte over. Nu staat het weer tjokvol en goed voor zeker een paar jaar leesplezier. Ik geef ze ook nadat ze uit zijn door aan een collega of het gaat weer terug naar de kringloop. Exemplaren die er nog heel goed uitzien, bewaar ik nog even. Afgelopen april ben ik voor het eerst naar een tweedehandse boekenbeurs geweest hier in het dorp. De goedkopere vlogen er meteen uit. Dat was tevens om even te bekijken voor mij hoe dat in zijn werk gaat. Ik breng de mooie exemplaren daar dus volgend jaar in april heen en vraag er 1 euro voor. Dat is lager nog dan waarvoor ze daar liggen, maar dan heb je de meeste kans ze te verkopen. Zij krijgen 25% van de opbrengst, ik haal zelfs mijn kwartje eruit, raak ze misschien nog tegen een vergoeding kwijt en verdien er zelf dan een beetje aan voor alles wat ik ervoor moet doen (etiket, benzine om te brengen en halen enz.). Als ik ze niet kwijt raak, ook geen probleem, dan gaan ze gewoon weer terug naar de kringloop. Zo'n beetje het idee van tweedehands kinderkledingbeurs. Dat is dan echt lezen voor niks, maar er vallen natuurlijk ook genoeg boeken af die nergens heen kunnen vanwege hun 'staat'. Toch leuk om zoiets te proberen. Geeft een kick net als toen vroeger met kinderkleding verkoop.

Ik ga dus ook gewoon door met actieboeken halen. Er zitten ook veel oude tussen, waarin je mooi creatief kunt tekenen en verven (zie Pinterest). Best goede verhalen zitten daar nog tussen, zoals sommige van Konsalik, Johan Fabricius, Willy Corsari e.d. Oudjes maar toch. Ik vraag me wel eens af met de toevoeging van de tegenwoordige mobieltjes erin verwerkt e.d. dat zo'n verhaal wel heel anders zou afgelopen kunnen zijn. Leuk is dat om daarover te fantaseren over hoeveel kanten het dan uit kan. Ook de verhalen in het verleden geeft een hoop geschiedenis weer uit die tijd waarin je ziet dat de geschiedenis zich toch echt heel vaak herhaalt, Je zou toch moeten denken dat men daarvan leert.
Momenteel sta ik op 89 boeken te hebben gelezen dit jaar (waaronder ook een paar gratis e-books) voor het slapen gaan. Ik streef de 100 te halen nog dit jaar :-) Nog 11 in 8,5 week. Moet lukken.

Waar ik ook veel mee bezig ben geweest is om nog amper tv te kijken. Gaat veel te veel tijd in zitten en wat steek je daar nu van op? Ik heb daarom veel achter de naaimachine en pc gezeten en daar veel YouTube filmpjes bekeken over naaimachinevoetjes. Ik gebruik vaak alleen het gangbare standaardvoetje op de machine, maar er zijn zoveel tips & trucs, dat ik die helemaal vergeten was. Ook veel nieuwe nu gezien met nog nieuwere voetjes. Ik denk eraan nog een paar te gaan bestellen...
Ik ben begonnen om de voetjes die ik heb in een A4 boekwerk vorm te zetten voor mezelf zodat ik niet steeds weer opnieuw alles door moet nemen, maar alles bij de voet zelf staat, inclusief foto, steeklengte, steekbreedte, welke naald , garen enz. Er staan genoeg schema's in een handleiding, maar net niet die ik zoek. Ook zo leuk om het in verschillende talen te bekijken op YiuTube, want die hebben weer net andere voorbeelden om te laten zien, dus ook meer mogelijkheden om idee├źn op te doen. Ik heb me ook gewaagd voor het eerst aan het vrij borduren, maar daar is toch wel heel veel oefening nog voor nodig. Wel erg leuk! Dus al met al een zinvollere tijdsbesteding dan passief tv kijken.

5 opmerkingen:

 1. Hier is gelukkig nog een bibliotheek. Wordt die echt gesloten,dan zal ik ook meer kringloopboeken moeten kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal hoor, Boekenwurm! Ben meer van de Ebooks. Die zijn minder zwaar.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeft idd ook voordelen een e-book.Is gemakkelijk als je ergens moet wachten en idd ook lichter.
  Ik kijk graag af en toe ook even verder in een boek ;-)
  Mooie combinatie vind ik om daarom ze afwisselend te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja t.v kijken doe ik ook niet veel dan komt er niks uit je handen. Ik heb heel veel voetjes van naaimachine's. Koop gewoon een oudje, wel een waar van de voetjes op jou machine passen, bij de krinloop, ben je een stuk goedkoper uit dan nieuwe te kopen want die zijn erg duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met naam de rolzoomvoet wil ik erg graag. Ik kan de universele niet kopen, die zijn 6 mm. Die voor mijn machine zijn geschikt, zijn de 7 mm voetjes van Brother. Die machines heb ik helaas nog niet zien staan in de kringlopen. Mijn oudje van 20 jaar is een Singer. Ik heb geen idee welke mm voetjes die hebben. Zal ik eens gaan uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.