zondag 29 mei 2011

Help, een robot aan de telefoon!

Deze week ben ik een paar keer 's avonds vroeg gebeld en waarvan de andere kant helemaal niets zegt. Nu neem ik als er op het schermpje staat dat het een inkomend gesprek is en geen nummervermelding geeft, alleen op met 'hallo'. Ik weet tenslotte niet wie er belt en zij hoeven dan ook niet te weten wie opneemt toch. Na twee keer 'hallo' te hebben gezegd en de andere kant zegt nog niks, heb ik neergelegd. Dat ging zo al een paar dagen. Vrijdagavond wachtte ik iets langer en hoorde ik ineens een bandje met een vrouwenstem zeggen: "Druk op 1 om dit gesprek te volgen." (Of zoiets, want letterlijk weet ik het niet, daar kwam het in ieder geval op neer.) Ik leg meteen op, want ik wil niet dat iemand mij belt, niets zegt en ik vervolgens naar een bandje moet gaan luisteren! Kan het nog gekker tegenwoordig?
Morgen weer een nieuwe week. Ik ben benieuwd of die beller/bedrijf c.q. robot mij weer lastig gaat vallen!

10 opmerkingen:

 1. Nog nooit meegemaakt. Wij hebben een tijdje terug een nieuw nummer gekregen erg handig. Alleen doorgeven aan wie het nodig heeft en meer niet. Lekker rustig, bevalt prima. In enquete's vul ik altijd mijn 06 nummer in, die staat toch bijna nooit aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik werd deze week ook een tweetal keren gebeld en kreeg dan ook een bandje ...het was engels
  gesproken en het begon met congratulations you...
  en toen heb ik direct opgelegd..brrr, ik hou
  niet van die dingen...
  hoop dat je er geen last meer van hebt deze week.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn nummer is ook geheim en maar heel weing mensen kennen dit nummer. Zelfs waar ik het moet invullen in digitale formuliren staat er vaak 000-0000000.

  A ha, zou best hetzelfde kunnen zijn dus als wat jij hoorde! Ik hou hier ook niet van! Laten we hopen dat het niet meer gebeurt. Je kunt er ook zo weinig tegen doen zonder nummer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bah, robotstemmen.. ik haat het al als ik tegen een antwoordapparaat moet spreken. Voor hetzelfde geld zijn het dieven die kijken of je al dan niet thuis bent :-S

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is wel heel apart zeg. Maar er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die wel ergens op drukken en vervolgens bijvoorbeeld aan kosten vast zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier houd ik ook niet van. Voor je het weet staat je nummer ergens geregistreerd als moglijke koper. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat overkomt mij ook geregeld, maar ik luister niet lang genoeg om het bandje te krijgen, als ik na één keer hallo, van mijn kant niks, hoor, en het nr is geheim, dan leg ik snel weer. Piraterij, want ik sta ook in het bel-mij-niet-register.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik zie dat het anoniem is, neem ik helemaal niet op!!

  Geen zin in!!

  Fijne week, groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is echt heel raar. Heb je wel gegoogled naar ervaringen met zo iets?

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och heden, dat heb ik ook geregeld. Zóu je ze niet?!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.