maandag 16 mei 2011

In afwachting van ...

In afwachting van een klus vandaag of deze nu wel of niet wordt gedaan en nog belangrijker hoe laat, schrijf ik dit berichtje. Het is altijd zo als ik iets laat maken er weer iets anders stuk gaat en dan hoeft het niet eens hetzelfde project te zijn.
Dit weekend is er weer wat stuk gegaan: de benzinemeter van de auto geeft niet meer aan hoeveel benzine er nog in zit. Ik vermoedde al zoiets want na een paar ritjes stond deze nog op vol. Voor de zekerheid toch maar snel gaan tanken voor ik voor een verrassing kom te staan. Het is een hoop geregel steeds om de auto te brengen, fiets achterin, weer naar huis te fietsen en dan te wachten en dan weer terug drie kwartier fietsen. Met een baan regel je dat ook niet zo een, twee, drie. En dag vrije dag. Kortom weer een hoop geregel voor zo'n stom ding en dan nog niet eens gesproken over de bijkomende kosten. Tegenwoordig kan niets mee normaal gemaakt worden en wordt alles vernieuwd.

Dan het tweede wat heel lastig is en dat is dat de laatste knop van de waterkraan in de keuken heeft het begeven (doormidden) en moet ik met een tangetje de knop aan en uit draaien. Ik was al eens op zoek gegaan naar een nieuwe knop, maar kan die nergens vinden in die hobbyzaken en bij gaswinkels. Ik had al als een tijdelijke oplossing, die ene knop steeds verwisselen van warm en koud. Wel lastig, maar ik kon bij mijn water. Het begint weer aardig op drastischer kamperen binnen te worden dan het al was.

Het lijkt wel of ik alleen maar voor klussen en onderhoud aan het werk ben. De rest is voor levensonderhoud en voedsel. Iets extra's kan ik voorlopig wel helemaal schudden met alles wat het hier begeeft. Al dat opvragen van offertes en dan uitzoeken wie en wat, daarna maar hopen dat je weer niet bedonderd wordt. Gigantische bedragen zitten er soms tussen.

Soms word ik er zo moedeloos van. Een klusje gedaan, twee nieuwe erbij. Mijn lijst wordt steeds maar langer en langer. Geen wonder dat ik de laatste dagen weer erg slecht geslapen heb. Meestal zet ik oogkleppen op om zo toch ook nog aan andere dingen te kunnen denken en doen, nu overheersen al die klussen hier in mijn gedachten en wat ikzelf nog allemaal moet doen. Mijn hoofd begint een beetje over te lopen.

Een vrije dag voor mij is altijd een dag vol regeldingen. Ik heb dan net een weekje vrij gehad, maar oh wat verlang ik naar een echte vakantie! Ik weet het, het is een vluchtgedachte, een vlucht van al dat geregel, geruim en geklus ...
Na een goede nachtrust zal ik het wel weer beter kunnen behappen, de vermoeidheid en moedeloosheid nekt me gewoon ;-) Gisteren uren en uren fysiek werk verricht en dan krijg je dat.

Update: De lekkage van het zolderraam is inmiddels gemaakt. Weer iets van mijn lijstje strepen gelukkig :-)

4 opmerkingen:

 1. Wat een ellende, en alles komt dan ook tegelijk. Heel vervelend, daar wordt je ook moe van. Ik was je blog even kwijt in mijn leeslijst, heb me even opnieuw aangemeld als volger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles komt altijd in drieën, helaas. Misschien heb je een mannelijk familielid of kennis, die jou wil helpen om sommige dingen te vervangen. Soms heb je van die handige Harries zomaar in de buurt. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, je krijgt 't ook wel achter elkaar hè?
  Maar die benzinemeter? daar kan je zonder hoor, houd vooral bij hoeveel kilometers je rijdt en tank de auto af na bijv. 250 km. (zo heb 'k ook een jaar lang gerejen.)
  Suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is ook wel echt balen! Een buurvrouw van mij had een onverwachte reparatie aan de cv-ketel, die uiteindelijk vervangen moest worden. Het kostte ruim 2000 euro, en dus kunnen ze nu niet meer op vakantie.

  Ik kan me voorstellen dat het jammer is van je vrije dag, dat je die moet besteden aan dit soort dingen, in plaats van echt even 'vrij' te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.