vrijdag 13 mei 2011

Blog-out

Nou die twee daagjes zonder blogjes maken, is ietwat uitgelopen. Het 'moeten' was er eventjes af. Is ook wel eens lekker hoor. Ik heb geen burn-out, maar een blog-out. Ik duikel iedere dag vermoeiend op de bank en val zo in slaap tot ik naar bed ga! En ook dan 'floep' weer weg in diepe slaap. Als ik niet uitkijk, verslaap ik me zelfs nog 's morgens! Mijn baan is één grote deadline momenteel en dat vergt 's avonds zijn tol. Overdag gaat het goed, maar eenmaal thuis tot rust, komt de vermoeidheid er pas goed uit. Dan denk ik wel eens wat politici zeggen over dat ouderen het gemakkelijk kunnen volhouden. Ja, ja, overdag wel en het weekend is om bij te trekken. In een haastmaatschappij moet alles sneller en sneller; je wordt meegezogen door je omgeving. Adrenaline blijft maar stromen en 's avonds kun je de werkknop maar niet omdraaien (oh nee er zijn geen knopjes meer, je schuift even met een vinger). Geen wonder dat stress tegenwoordig zo'n hoogtij viert.
Een weekje vrij en het werk blijft liggen, dus dat wordt dan inhalen geblazen zo'n week erna. Het koken wordt verwaarloosd en het cirkeltje is rond. Morgen toch weer eens wat beter de draad oppakken van mijn leven. In feite is werken maar geld verdienen voor je boterham, maar je moet niet vergeten daarnaast nog te leven. Goed eten is een eerste vereiste om je weer fit te voelen natuurlijk. Gezondheid staat toch bovenaan en dat moet wel zo blijven. Al mijn hobby's en bezigheden staan op nul. En dat terwijl ik zoveel plannen heb, mijn hoofd wil wel, maar lichaam wil niet meedoen. Afspraken voor 's avonds worden allemaal afgewimpeld, omdat ik weet dat ik dat fysiek niet trek. Mijn uitlaatklep van bloggen, ligt zelfs stil. Het onderwerp consuminderen valt in het niet, omdat ik niet eens de tijd kan vinden om eventueel te spenderen. Dat bespaart natuurlijk wel :-)
Nou morgen op tijd eruit, regeltjes wegstrepen op lijstjes en doorgaan met ook leuke bezigheden. En nu op tijd naar bed, die vermoeidheid moet eruit geslapen worden. Welterusten ;-)

6 opmerkingen:

 1. Wij kunnen weer bloggen. Gelukkkig wel.
  Maar ik ken dat wel, van die vermoeidheid. Gewoon aan toe geven. En lekker uitrusten. De rest komt wel weer.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Probeer er maar gewoon aan toe te geven... Als je lichaam dat aangeeft is dat sowieso het beste. En geloof me ik spreek uit ervaring. Doe je 't niet, dan word je wel gedwongen tot rust.... Succes en een fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je gezondheid is het allerbelangrijkste. Misschien gewoon eens een half uurtje niets doen? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Luister naar je lijf! Dat mag je niet negeren, anders kom je jezelf later tegen. Fijn weekend, zonder lijstjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Af en toe even een pauze nemen is heel belangrijk
  maar niet zo makkelijk :) ik spreek voor mezelf.
  Toch maar even naar je lichaam luisteren!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat je je gauw toch beter voelt.
  Als ik jou een tipje mag geven: meer rauw eten. Ik merk sinds ik meer fruit en vooral groente rauw eet dat ik ECHT veel meer energie heb.
  Misschien werkt het ook bij jou.

  Groetjes,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.