dinsdag 11 augustus 2015

Buit van de kringloop

Vanmorgen na het boodschappen doen, toch nog maar even langs de kringloop. Het is nu totaal niet druk, hier is het volop vakantie nog, dus ook kans op leuke koopjes. Een hele grote doos vol katoenen garens voor maar 5 euro! Veel van de uiteinden zaten door elkaar en het oogde dus niet zo fraai. Thuis was echter zo alles ontward (was echt maar steeds een halve meter) na een 'werkpauze' en had ik maar liefst om en nabij de 100 bolletjes, klein groot, niet en wel aangebroken, dik en dun garen! Dit vind ik altijd zo leuk he. Mijn dochter zag het en zei ook al dat het kwam doordat alles zo door elkaar zat. Wauw weer zo leuk! Nu nog geen tijd om er wat mee te doen, dat komt wel weer later in het jaar. Uitgerekend is het dus 5 cent per bolletje :-) Ik helemaal blij!

Ik trof natuurlijk nog meer ;-) Een super grote grote cone met gouden sierband voor 2,50 (dat is in de uitverkoop wel eens 50 cent per meter), verder een super grote rol met vlieseline band voor broeken en rokken bovenaan mee te verstevigen (2,95, wel beetje vergeeld, maar zie je toch niet want zit in de band) plus nog een rozen borduurwerk voor 50 cent. Nou als dat geen koopjes zijn!

Verder hebben we de plannen ietwat moeten bijstellen met opruimen. Mijn dochter is meer van de de grote lijn, grote stappen, gauw klaar en ik van het pietepeurige detail.. Daarom schiet ik ook maar heel langzaam op. Goede combinatie zo samen :-) Maar m.a.w. het schoot niet hard genoeg op in mijn eentje. Met een stapel tijdschriften uitzoeken was ik een hele avond bezig . Maar het kon daarna wel weg. Dus moet ik even afstappen van mijn plan om het meteen goed te doen. Dan maar even verzamelen in dozen en die fase komt dat wel weer later.
Zo ook ruimt mijn dochter een vertrek heel snel op en ligt er ergens een hoop spul te wachten wat nader uitgezocht moet worden en dan kom ik dus in beeld met sorteren wat weg kan en wat niet. Er is al veel weg inmiddels! Mijn lijstje van 365 spullen weg in 1 jaar zit zelfs al in de 40 en dat in 1 week. Tja als ik maar tijd en energie heb, dan lukt het allemaal wel. Uit huis werken en dan nog een huishouden, dat wordt het thuis altijd maar net wat echt nodig is. Nu kan ik tenminste meters maken in de vakantie!
Het wordt morgen een heel druk dagje, dat weet ik wel.

2 opmerkingen:

  1. Daar wordt je toch blij van dergelijkeckoopjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke koopjes. En super goede combinatie om op te ruimen lijkt me. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.