zondag 29 april 2012

Beginnetje maken met verven

Heerlijk een weekje vrij. Behalve dat ik verder ga in de tuin, ga ik ook weer een begin maken met de buitenboel verder te schilderen. Ieder jaar doe ik daar wel wat aan. Ik wil altijd meer doen, maar altijd komt er wel weer wat tussen, dus dit jaar begin ik daarom vroeger dan de zomervakantie. Het zal morgen alleen wel bij voorbereiden, schoonmaken, afplakken, schuren en aansmeren blijven nog. Al het spul weer uitzoeken en klaarzetten inclusief oude kleding. Ik wil ook niet meer dan om en nabij 2 uur eraan werken per dag. Vorig jaar heb ik de erker voor geschilderd  (en is af) en aan de achterkant van het huis  de achterdeur, keukenraamstijlen en de tuindeuren één laag gegeven. Ik ga deze week nu beginnen met het badkamerraam boven omdat dat harder nodig is dan de tweede laag geven van dat alles van vorig jaar. Ik woon in een buurt waar niemand zelf schildert, maar het bijna allemaal laat doen. Maar verven en witten kan ik gemakkelijk zelf, alleen de tijd ontbreekt me vaak. Maar alles wat ikzelf kan doen, daarvoor laat ik geen  bedrijf komen. Dat zijn toch mooi weer verdiensten die je in eigen zak kunt steken. Water en elektriciteit is een ander verhaal, dat moet ik wel uitbesteden, maar met verven verdien ik zo heel wat uit aan arbeidskosten!

7 opmerkingen:

 1. Zo komt alles aan de beurt en heb je meer dan een maandsalaris verdient. Fijne dag morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hardstikke goed Marianne. Verfen vind ik hardstikke moeilijk en jij doet gewoon je eigen huis.
  Je mag best trots op jezelf zijn en die centen hou je lekker voor leuke dingen. groetjes van Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben hier in huis ook 'de verver' aangezien mijn echtgenoot absoluut niet graag verft en het nogal graag uitstelt. Ik ben thuisblijfmoeder (met volwassen kinderen) en heb tijd zat om te schilderen dus ik zie niet in waarom ik ons schilderwerk zou uitbesteden. Ik doe ook het schilderwerk bij mijn ouders en een paar bejaarde tantes dus ik heb altijd wel ergens iets dat moet geschilderd worden. 't Is nu niet bepaald dat ik het heel graag doe maar 't moet gebeuren....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super hoor!! Wij zijn er op het moment ook mee bezig, elke keer als het weer het een beetje toelaat, gaan we weer verder. Als we het hele huis zelf doen, dan scheelt ons dat uiteindelijk zo'n €4000 en dan heb ik de verf die we zelf aanschaffen daar dus al vanaf gehaald. Bovendien heb je zelf veel meer gevoel voor je huis, dus uiteindelijk doe je het waarschijnlijk toch beter/met meer liefde dan de schilder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is weer eens een andere manier van werken en verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij moeten hier 10 vensters gaan schilderen… Maar ik zie er zoooo tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met de klus!
  En hierbij laat ik je even weten dat je de give away hebt gewonnen die ik beschikbaar had gesteld.
  Als je mij even je adres wilt mailen dan stuur ik je het boek toe!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.