donderdag 15 maart 2012

Tuincentrum

Vanmiddag was het zo'n lekker weer geworden dat we even een bezoekje aan een Tuincentrum hebben gebracht. 's Morgensvroeg zag ik nog mensen met dikke jassen en handschoenen fietsen (3 graden) en 's middags zag ik velen met kleding met korte mouwen aan. Het was 19 graden hier.
In het Tuincentrum werd ik meteen vrolijk toen ik die mooie, vrolijke, gekleurde tapijten aan primula's zag. Ik had me voorgenomen geen gewone plantjes te kopen, maar alleen iets van fruitbomen of kruiden die ik in mijn tuin (zandgrond) wil zetten. Ik wil er zoveel mogelijk een eettuin van maken. Er was heerlijk veel keus en dit is toch wel een ideaal tijdstip van het jaar, want ik vis meestal achter het net in april en is al het mooie al weg. Ruime keus nog in alles. Ik heb nu een halfstam kersenboom gekocht, een gele framboosstruik en een klein vijgenboompje. Verder nog drie mooie, grote stevige kruidenplanten die in de reclame waren. Ik heb munt gekozen, rozemarijn en tijm. De auto rook later zo lekker naar de geuren daarvan! (Ik zou wel willen dat het hier wat meer woekerde, door de zandgrond hier overwintert het zelfs niet eens.)
Wat ik af moest rekenen klopte echter niet me de prijzen op de kleurenkaart die bij de bomen en planten hingen en ik zei daar wat van. De kassa gaf een hogere prijs aan bij alles wat ik kocht. Ze hadden dat zelf ook al geconstateerd en hadden dat willen veranderen, maar was nog niet gebeurd. Zonder pardon kreeg ik toch meteen het 'teveel' betaalde geld terug. Toch leuk nietwaar :-) Is toch weer mooi de waarde van een kruidenplant :-)

7 opmerkingen:

 1. fijn hoor een eetbare tuin! Bij ons groeit alweer langzaam vanalles...
  Let er bij kruiden als munt en tijm op dat ze erg gaan woekeren ondergronds, dus als je niet overal munt en tijm wilt in je tuin volgend jaar, kun je ze beter met pot (wel met groeiruimte) ingraven.
  Ook frambozen woekeren erg en er schieten soms op de vreemdste plekken scheuten omhoog (die kun je wel weer afsteken en verplanten).
  Veel succes met de aanplant!
  dorieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zandgrond in mijn tuin. Het woekeren valt daarom altijd erg mee. Alleen bv melisse zie je soms overal. Kruiden staan meestal in een grote bak en gaan niet verder dan daar. Frambozen gaan maar soms aan de wandel.

   Marianne

   Verwijderen
 2. Het blijft opletten, maar fijn dat je je geld terugkreeg. Straks lekker genieten van al het eetbare in je tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat bof jij toch met zo'n grote tuin. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je oplette, en netjes dat ze het verschil gewoon teruggaven. Zo hoort het ook.

  Het is 's ochtends inderdaad nog handschoenenweer, en dan 's middags kun je bijna zonder jas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je zo goed geslaagd bent. Het was inderdaad heerlijk weer! Misschien weet je het maar anders een tip. Munt is een geweldige woekeraar. Misschien in pot? Veel succes met je eetbare tuin.
  Groetjes, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij gaat de munt inderdaad alle kanten uit. Ik heb net weer een rondje wortelstokken uitgespit terwijl er bijna nog geen munt te zien is. Door het jaar heen beteugel ik de munt ook door rondom weg te blijven steken. Mijn framboos woekert niet, maar mijn braam schiet ook op rare plekken weer op onder mijn tuinpad door. Maar elk jaar komt er bij mij ook weer wat nieuws bij en we leren weer van vorige jaren.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.