zaterdag 3 maart 2012

Ontpiller voor kledingstukken

Een ontpiller lijkt een beetje op een haarborstel, maar heeft geen kam- of borstelgedeelte. Er zit een soort van grof klittenband op. Als je daarmee over een gebreide trui gaat, neemt deze de zogeheten pilletjes mee die erop liggen. Daarmee ziet je trui of vest er weer als 'nieuw' en glad uit. Je hebt deze echter ook in verschillende uitvoeringen niet alleen als een soort borstel, ook vierkant bijvoorbeeld als een blok. Ook bestaan er apparaatjes die op een batterij werken, die een beetje op een scheerapparaat lijken.
Wat ook goed werkt, maar je moet er wel eerst mee oefenen, want je moet er echt handigheid in krijgen, is om een scheermesje te gebruiken. Veiligste is natuurlijk een verfkrabber, een scheermesje in een houder die de meeste mensen wel in huis hebbn, Als je dan heel voorzichtig en heel lichtjes over het kledingstuk gaat, snij je in feite de pilletjes er zo af. Niet te hard drukken natuurlijk anders snij je door de trui of het vest. Oefen daarom eerst!
Scheelt weer een apparaatje die je maar af en toe nodig hebt en ook batterijen. Bovendien is je kledingstuk (vaak je lievelingskledingstuk ook nog) weer mooier om te zien.

3 opmerkingen:

  1. Ik wist niet van het bestaan van zo'n dingetje. Bij een grove wollen trui knip ik wel eens heel voorzichtig de pilletjes af. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tip. Mijn moeder had er altijd eentje, dat leek wel een beetje op een soort luizenkam. Maar het werkte perfect!

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.