woensdag 7 maart 2012

Halveren haarverf

Als je kort haar hebt, kun je best 2 x doen met een verpakking haarverf; zelfs met lang haar en het is nog niet grijs, lukt dat nog aardig.
De eerste keer spoel je de flesjes goed uit na het haren verven en bewaart ze voor de volgende keer. Als die volgende keer dan is aangebroken om je haar te verven, doe je van de nieuwe verpakkking precies de helft in de oude flesjes. Bewaar de substantie niet in één en dezelfde fles, vooral apart! Al met al kan dit heel wat verpakkingen met inhoud uitsparen en uiteraard heel wat euro's.
Ik heb dit jaren zo gedaan en dat ging prima. Als er steeds meer grijs haar komt, lukt zo'n halveringsprincipe met lang haar verven in ieder geval niet meer. Dan dekt de verf niet goed met zo weinig. Ook al is het alleen maar 2 cm per maand bijwerken. Niet verven is natuurlijk nog gezonder en goedkoper. Ik bezuinig op heel veel, maar hiermee maak ik toch een uitzondering omdat ik me er nog steeds prettiger mee voel.

7 opmerkingen:

 1. Gelukkig heb ik geen verf nodig voor mijn haar, en ik denk ook niet dat ik er ooit gebruik van ga maken.
  Dat spul is zo kankerverwekkend maar dat wordt er nooit bij gezegd.
  En mooi grijs is ook niet lelijk.
  Zag trouwens in een roddelblad dat de Sterren tegenwoordig hun haar grijs verven, het moet niet gekker worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf doe ik het ook nog steeds. Gebruik weleens 2 kleuren tegelijk dus van ieder de helft als ze niet de goeie kleur hebben. Maar dat is natuurlijk niet wat jij bedoeld.
  Kankerverwekkend is alles tegenwoordig als je het mag geloven dus daar stoor ik me maar niet aan, ik denk als dat zo was dan zouden er veel mensen dood gaan want iedereen verft het haar zelfs de mannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als jij je er fijn bij voelt moet je het gewoon doen. Zelf ben ik nog nooit zo blij geweest met mijn haarkleur als de afgelopen jaren waarin ik niet meer verf: grijs! Ik kreeg ook uitslag van de verf en vond de geur niet prettig. Tegenwoordig smeer ik alleen nog maar op mijn huid wat ik ook kan eten en daar hoort haarverf niet meer bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het haarverfspul koop ik wel al jaren in de natuurwinkel, dus minder schadelijker dan de andere soorten waar ik ook last van kreeg. Ik gebruik verder geen smeerseltjes, dus dit is mijn enige 'zonde' :-)

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'k Gebruikte al nooit verf, wel af en toe een kleurspoeling en juist die zijn niet fijn op 'heul veul beginnende' grijze haren.
  Maar je kan meestal ook die kleurspoelingen wel halveren bij korter haar.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tip! Ik gebruik het niet meer sinds ik merkte dat de uitgroei er juist voor zorgde dat mijn haar er grijs uitzag, maar als ik echt helemaal grijs zou worden, dan zou ik het wel overwegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb jij nooit henna gebruikt? Toen dat niet meer mooi kleurde, ben ik gestopt.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.