donderdag 29 december 2011

Opruimvirus

Met belangstelling volg ik diverse blogs over het wel en wee van anderen. Ook  al die goede voornemens. In creatief blogland lijkt iedereen aangestoken te worden door het maken van van hele kleine pathwork huisjes en in opruimland is het helemaal in om gedurende 365 dagen iedere dag een kastje of iets anders schoon te maken en op te ruimen in of rond het huis.

Benieuwd naar het laatste heb ik eergisterenavond een aantal van die blogs bezocht omdat het me ergens wel intrigeert. Eerst de foto's van voor het schoonmaken en opruimen en daarna de foto's erna. Ik vind dat natuurlijk heel interessant om het te zien wat een ijver iemand heeft, in de ban blijft van het opruimen en ook anderen daarmee kan aansteken, want het gaat als een vuurtje door blogland momenteel!
Ik heb ook een aantal van deze blogs toegevoegd bij mijn labels om het te blijven volgen. Toch vind ik dat het met al die foto's best wel een inbreuk op je privacy. Ook al vind ik het nog zo leuk om het allemaal te zien bij een ander. Ik geef me eigenlijk nooit voor zoiets op, ben bij geen enkele vereniging en heb zelfs moeite met abonnementen. Ik ga gewoon liever mijn eigen weg, met eigen regels, eigen ritme wanneer iets ook echt kan.
Voornemens zijn gemakkelijk gemaakt, maar er moet maar net iets tegen zitten door bv ziekte en je loopt alweer achter met je planning. Gevolg stoppen en schuldgevoel. Zo ook met al die dieten met het nieuwe jaar.

Nu ben ik wel iemand van globale 'streef- en planninglijstjes' per maand maken. Ik hou eigenlijk meer van het lijstje 'Gedaan' of 'Done'.
Maar ik snap die kick best van iedere dag een kast of een plank. Ik ben zo eigenlijk al jaren bezig, alleen niet iedere dag. Maar dat is me nog nooit gelukt in een jaar om mijn hele huis te hebben opgeruimd. Sommige kastjes/planken moeten nu eenmaal vaker dan andere, denk maar aan de ijskast. Aan andere kom ik pas na jaren toe. Tja met een drukke baan is daar nu eenmaal niet altijd tijd voor.

Wat wel is, is dat het idee enorm aanstekelijk is en goed stimuleert! Meteen 2 laatjes opgeruimd woensdag.

Dus dames van '365 dagen iedere dag een kastje opruimen', blijf vooral opruimen om mij te blijven stimuleren :-) Ik doe dan niet mee met jullie project, maar heb zo nu en dan wel een steuntje in mijn rug nodig als de energie ver te zoeken is! ;-)

8 opmerkingen:

 1. Ik ben ook flink aan het opruimen, maar doe ook niet speciaal mee aan een project. Ik probeer gewoon steeds een x aantal dingen weg te doen, ook lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo heb ik al jaren een vast werkritme in mijn huis en iedere week komt er dan iets anders aan de beurt. Een keukenkastje of de lampen, vitrage, of de luxaflex. Je kan dan ook best eens een dag overslaan want volgende week komt het dan vanzelf weer aan de beurt. Bevalt me prima zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi he,die wederzijds inspiratie. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad fijn zo elkaar inspireren!
  Ik doe ook niet mee aan een strak ritme maar
  ik krijg wel zin van al die opruimblogjes en zo
  neem ik al vaker eens een klusje op dat al een
  tijdje bleef liggen...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het werkt zeker aanstekelijk.
  Ik heb me ook laten aansteken.
  Nu in m'n verlof heb ik de tijd om elke dag een kastje (of meer) te doen. Straks wordt het ook minder als ik weer aan het werk ben.
  Maar dan hoop ik toch af en toe wat aan te pakken.
  En daar gaat het tenslotte om toch?

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe ook niet mee met dat project, maar het stimuleert inderdaad wel tot opruimen. Het zijn inspirerende logjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben een voyeur, geweldig om het te zien (en super ideetjes opdoen) maar ik zou ook niet gauw mijn kamer laten zien, tenzij niet herkenbaar...
  Maar het is wel een goed idee, ook naar mijn mening, om elke keer kleine beetjes te doen.
  Misschien sluit ik mij er wel bij aan ;-)
  En natuurlijk wens ik jou al het beste voor 2012!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,
  Ik doe wel op een blog verslag van wat ik opruim en wil even reageren op je opmerking dat je best veel van je privacy weggeeft. Ik let er altijd erg op dat ik geen namen noem en er geen persoonlijke dingen te zien zijn. Als je mij en mijn huis kent, herken je natuurlijk dingen, als dat niet zo is, dan dus eigenlijk niet.
  Ik vind het gewoon leuk om op deze manier te doen en het is ook wel een beetje de stok achter de deur die ik nodig heb (wil toch elke dag de voortgang laten zien, ook al is dat maar een klein beetje).

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.