dinsdag 20 december 2011

Kasboek achterstand

Ik loop gigantisch achter met mijn kasboek. Ik had het na de zomer zo mooi allemaal bijgewerkt. Tot ongeveer september heb ik het maar incidenteel nog ingevoerd. Geen zin, energie of tijd.

Deze dagen ben ik het iedere dag aan het bijwerken. Dan kan ik weer bekijken welke kostenposten uit de hand zijn gelopen en waar ik op moet gaan bezuinigen. Dat vergelijken doe ik dan jaarlijks.

Er is goed te zien dat ik in januari altijd heel weinig uitgeef. En dat terwijl ik eigenlijk nooit voornemens voor 1 januari heb. Meestal als ik iets wil dan gaat het de volgende maandag of maand in en dat hoeft voor mij geen januari te zijn. Maar op de een of andere manier werkt het toch door als ik de getallen zie in het kasboek omdat je die per maand of per jaar kunt instellen.

Ik weet dat ik me dit zelf opleg al dat splitsen van bonnetjes, maar de cijfers te weten, geeft mij wel voldoening. Zo weet ik precies wat ik per jaar aan mijn dieren uitgeef of aan voedsel, vaste lasten, non-food, boeken enz. Een bepaald soort richtlijn dus.

Dit digitale kasboek is helemaal gratis, ook na een half jaar ... !

5 opmerkingen:

 1. Vind het wel knap, heb het weleens geprobeerd maar liet het op een gegeven moment toch weer afweten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor!! Heel veel succes met het wegwerken van de achterstand

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een kasboek lijkt mij zo verstandig, en toch kan ik mezelf er maar niet toe zetten er echt een bij te houden. Ik heb er gewoon de rust niet voor...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe dit al jaren en heb geen rust als het niet bij is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes met bijwerken. Ik moet ook nog een stapeltje bonnen invullen......

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.