maandag 26 december 2011

Kerstfeest voor m'n dieren

Inmiddels ben ik weer opgeknapt van de misselijkheid/duizeigheid van de harde-broodjes-uit-het-kerstpakket. Kerst is net als andere jaren rustig verlopen omdat ik er er de laatste jaren weinig tot niets meer aan doe. Ik hou niet zo van feestvieren eerlijk gezegd en breng ik dit soort dagen eigenlijk best heel sober door, ook met eten is het niet anders. Maar geniet wel intens van de rust, niks moet, geen geregel die dagen, geen verplichte bezoekjes meer afleggen, geen lijstjes met boodschappen of koken enz.
Ik vind het dan ook moeilijk me voor te stellen dat sommigen het hier wel moeilijk mee hebben om een eenzame kerst door te maken. Ik vind het juist heerlijk! Dat snappen veel anderen weer juist niet van mij. Ook ik heb die drukke kerstdagen ook ooit meegemaakt en zat dan altijd te verlangen naar een kerst zonder al die verplichtingen.

Ook een week vakantie zit er inmiddels op en een tweede voor de boeg. Veel regeldingen gedaan, maar vooral -al was het noodgedwongen- uitgerust om weer nieuwe energie op te doen. Dat is tenslotte wel het doel van vakantie.

Die regeldingetjes doen, bestond ook veel uit 'webshoppen' wat ik eerlijk gezegd liever doe dan in de stad rondhangen, winkel in en winkel uit om naar iets te zoeken. Zo doe ik overwegend tegenwoordig mijn boodschappen 3 x per jaar bij Zooplus voor de dieren, althans voor de kattenbakvulling en brokjes. Dat zijn zulke zware zakken en dan is het maar al te prettig als dat gratis thuis wordt bezorgd. Je spaart er automatisch punten en krijgt altijd wel iets gratis erbij zoals een speeltje of kattensnoepjes of zo. Altijd leuk om iets gratis te krijgen toch. Boven de 100 euro ook nog 5% korting. Alleen moet je alles goed zelf in de gaten houden want in het begin vergat ik het e.e.a wat ook nog gratis aangeklikt kon worden. Dit keer had ik een schaar, een speelhengel met een kerstelandje eraan (al grotendeels gesloopt inmiddels door een overenthousiaste kater) en kattensnoepjes en de rest was ook nog in de aanbieding. Wel een groot bedrag ineens, maar ik merk goed dat dat toch voordeliger is 3 x per jaar te bestellen dan steeds een zakje brokjes of kattenbakvulling te gaan kopen in een van de plaatselijke supers, want dat loopt uiteindelijk veel hoger op. Mijn budget voor dieren is ook beduidend lager dit jaar om op deze manier online te bestellen voor grootverbruik van o.a. brokjes (zonder granen waar een van de katten allergisch voor is). Natuurlijk heb ik wel drie eters minder dit jaar gehad, dat scheelt natuurlijk ook.

Als je werkt is het altijd zo uitkienen dat het op het juiste tijdstip wordt bezorgd en daar hoef ik met vakantie niet naar te kijken. Ik blijf tot het tijdstip van bezorgen in ieder geval dan thuis.

6 opmerkingen:

 1. Handig op die manier. Ik kan gelukkig brokken om de hoek kopen. Maar inderdaad wel een gesjouw. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig! Wij bestellen veel dierenvoer ook online.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je weer opgeknapt bent en lekker van de rust geniet. Kan me dat heel goed voorstellen, helemaal als je nog werkt. Handig om zo je dierenvoer te kopen. Zeker als het ook nog goedkoper is. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook een grote fan van zooplus! Gisteren weer extra korting gekregen ivm kerst! Me happy!

  Ik heb lange tijd punten gespaard en ze onlangs 'verzilverd' Kreeg een heleboel leuke en handige spulletjes voor de beestjes en een schaar voor mij (ik heb al twee keukenscharen maar grijp soms nog mis ;))

  Ook kocht ik bij de magazijnuitverkoop een mega-krabpaal voor nog geen 40 euro dit jaar!

  We hebben 4 katten, dus loont zekers!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke blog zeg. Je kan merken dat je enorm veel van je dieren houd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :-)
   Ik kan me bijna geen leven zonder dieren voorstellen.

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.