donderdag 22 december 2011

Efficiënt omgaan met wachttijd

Wachttijd vind ik altijd zo zonde, waar dan ook. Al is het maar in een spreekkamer. Ik probeer altijd wel iets bij te hebben waar ik mijn tijd nuttig aan kan besteden. Altijd heb ik wel papier en pen mee, al kun je dat tegenwoordig ook met je gsm. Maar ook leesvoer gaat dan mee.

Alleen bij de pc, had ik nog niet echt iets om tijdens het wachten van trage websites e.d. iets af te handelen. Ik erger me altijd zo als de pc langzamer werkt of ineens de virusscanner de hele middag gaat scannen e.d. Ondanks ik dan de tempery files opschoon, toch moet ik altijd best vaak 'wachten' als er verschillende handelingen worden gedaan. Niet dat het dan aan mij hoeft te liggen of aan mijn pc.

Tot deze week dan. Ik leg voortaan mijn post, drukwerk en andere leesdingetjes bij de pc en zoek/lees dit voortaan als ik weer (tussendoor) moet wachten.
Het is in feite hetzelfde stapeltje wat ik ook doorneem in de bekende tv-pauzes die steeds langer en vaker lijken te zijn en waar ik niet op zit te wachten. Ik snap dat deze reclames er moeten zijn, want er zijn tijden geweest dat we daar als burger luister- en kijkgeld voor moesten betalen, dus je moet er iets voor over hebben tenslotte om tv-programma's gratis te kunnen zien.
Zelfs kleine klusjes onderneem ik tot de pauze weer over is, zoals afwas opruimen, vegen enz. Maar ook ligt er altijd wel een hobby van het een of ander naast de bank, zoals patchwork of borduren.

Zit jij geduldig te wachten tot je pc weer normaal doet en tijdens reclames de film weer begint of besteed jij je tijd dan ook liever effectiever aan iets nuttigs of een hobby?

6 opmerkingen:

 1. Hier doet iemand anders altijd dingen veranderen aan de computer en die hoor ik dan wel inderdaad soms mopperen. Ik zal het aan hem doorgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een sport om tijdens één tv-reclame de hele afwas te doen. Valt me wel op dat dat me steeds makkelijker afgaat, en niet omdat ik minder afwas heb! Ligt het aan mij of duren die reclames stiekem steeds wat langer? Ik probeer wachttijd ook altijd zo nuttig mogelijk te gebruiken, inderdaad door bijvoorbeeld papieren op te ruimen of een boodschappenlijstje te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk nooit televisie, dus heb geen last van reclames. Als mijn vriend een dvd moet verwisselen oid, dan check ik altijd even mijn email.

  Op het werk moet ik wel vaak wachten op een nieuw telefoongesprek. Dan schrijf ik vaak alvast een blog of maak een lijstje wat ik thuis allemaal wil gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tijdens wachten doe ik bv ademhalingsoefeningen of draaien met polsen en enkels. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wacht altijd geduldig af, of haal even een kopje thee.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik ondertussen niets anders op de computer kan doen, dan ga ik meestal even iets anders doen. Maar veel dingen zijn zo snel gedaan of gebeuren op de achtergrond, dat wachten niet nodig is. Maar gewoon stilzitten tot iets afgelopen is, dat is niets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.