donderdag 13 oktober 2011

Van koffieleut tot theedrinkster

Vanaf juli deze zomer 2011 drink ik geen koffie meer. Niet om te zeggen nooit meer, want ik heb denk ik tot nu toe toch nog 4 keer koffie gedronken buitenshuis. Dat is natuurlijk niet veel over 3 maanden verdeeld. Door geen 'nooit meer' te zeggen, lukte me dit. De lucht van verse koffie is zo heerlijk dat ik toch af en toe me zelf toesta een heerlijke koffie te nuttigen. Maar niet meer dagelijks en ook niet meer dan 1 als uitzondering in een lange tijd.

Het was best moeilijk om van koffie af te kicken eerlijk gezegd als grote koffieleut zijnde. In de afgelopen jaren was het aantal koffie wat ik dronk per dag best aan de hoge kant. Het gaat zo geleidelijk aan zo automatisch op het werk. In de plaats daarvan drink ik thuis veel muntthee en op mijn werk groene thee of rooibos. En het is warempel gelukt! Koffievrij! Heerlijk dat dat niet meer 'moet'. Geen snakkend gevoel iedere morgen meer naar koffie om de dag mee te starten!

Om een bepaalde levensstijl aan te passen en zeker met voedsel en drank moet dat met kleine stapjes gebeuren en niet zo rigoreus met alles wat je eet. Vaak lukt dat dan toch niet. Nu eet ik al vrij goed, het meeste is biologisch. Ik drink geen alcohol en rook niet. Toch kan het altijd nog beter en dat pas ik nu in kleine stapjes toe.

9 opmerkingen:

 1. Knap zeg! Heb je nog een speciale reden om geen koffie meer te drinken, of meer omdat je zoveel begon te drinken? (Dat klinkt wat dubieus, maar het gaat om koffie!) Ik drink geen koffie, maar heb wel even moeten wennen toen ik thee wilde minderen. Nu drink ik meestal heet water met wat citroensap erin en moet ik wennen als ik thee drink (dat wilde ik minder/niet meer doen i.v.m. aanslag die je dan op je tanden krijgt)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanwege de verzuring en omdat ik veel te veel koffie dronk.
  Warm water met citroen is inderdaad ook lekker en drink ik thuis ook. Op mijn werk had ik uitgeperste citroen meegenomen en dronk dat met koud water in de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar een wil is! Fijn dat het je gelukt is. Teveel is nooit goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed van je! Ik vind koffie zo gezellig ruiken! Maar uiteindelijk ben ik meer een theedrinkster.

  Wel drink ik buitenshuis graag een kopje koffie, en drie keer in de week 's ochtends om 10 uur een klein kopje koffie thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben in 2002 gestopt met koffie drinken. Ik dronk best veel koffie en had op een gegeven moment een maagontsteking die maar niet wilde weggaan. De dokter raadde mij toen aan om de koffie te schrappen. Sedertdien drink ik altijd thee.
  Ik vind de geur van kofie nog altijd verrukkelijk, maar durf er geen meer drinken. Anders ben ik weer vertreokken...

  Hilde België

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja die geur ... mmmm zo lekker :-) Als ik dat ruik, zou ik ook wel willen 'zondigen' hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die heerlijke geur zul je misschien nog jaren blijven waarderen. IK drink al 20 jr geen koffie meer,maar adem diep,als ik van een vers pak een kopje zet voor mijn man. Het vreemde is,neem ik een slok,dan smaakt het niet meer lekker. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet er niet aan denken, geen koffie meer te drinken, hoewel ik dan weer niet thuis 's morgens vroeg als ik naar mijn werk moet koffie ga zetten, de 1e bak koffie neem ik pas als ik op mijn werk ben (maar ik drink wel veel koffie op mijn werk)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.