maandag 3 oktober 2011

Geraniums

Niet lang geleden schreef ik nog dat mijn rode geraniums na de eerste keer bloeien, wel mooi groen waren en goed groeiden, maar er geen bloemen meer kwamen. Daarna kwamen er gelukkig toch na weken en weken nog wat knoppen en zie hier, ze bloeien weer! Zo ook met de bak met roze geraniums. Die heeft zelfs nog meer bloemen. Gelukkig is het niet de kwaliteit van drie jaar geleden, die twee jaar mooi blad kreeg, maar nooit meer bloemen.

Het is een ouderwetse plant, maar ik vind ze nog steeds het mooiste in bakken. Ik ga ook dit jaar proberen deze over te houden voor volgend jaar. Andere jaren is me dat ook altijd gelukt. Ik zet ze dan voor de vorst komt boven neer en geef af en toe een heel klein beetje water. Meestal bloeien ze dan al weer als ze half mei naar buiten kunnen. Deze zijn nog te klein om te stekken. Dat komt volgend jaar dan wel weer.

3 opmerkingen:

 1. Ik moet mijn groene vingers nog wat meer ontwikkelen voor ik me hier weer aan waag... Nu eerst mijn planten binnen maar eens in leven houden, dat begint aardig te lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is mij nog nooit gelukt om ze over te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind geraniums ook mooi! Ik ben dol op bloemen, en ook fan van viooltjes e.d.

  Ten onrechte worden die vaak als tuttig bestempeld vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.