vrijdag 19 april 2013

Uit nood geboren

Nu had ik al eens geschreven over koffiefilterzakjes dat deze te hergebruiken zijn, meer dan eenmaal gebruikt kunnen worden om te filteren, daarna in de moestuin aan de voet van koolplantjes te leggen of in de compostbak.
Nu had ik meer dan twee weken geleden geen filterzakjes meer dus was ik extra zuinig op de laatste twee. Na deze een keer gebruikt te hebben en de inhoud van de koffiedrab bij het compostafval te hebben gegooid, heb ik ze steeds laten drogen, rest van de drab eruit en kon het zoals ik altijd deed weer opnieuw gebruiken. Maar omdat ik nog niet naar de winkel moest (en ook steeds vergat), heb ik het trucje weer uitgehaald en weer en weer. Zodoende kon ik met twee zakjes ook ruim twee weken doen voor het onder losliet. Uit nood geboren dus dat ze nog veel vaker dan 2 maal te gebruiken zijn! En laten ze daarna als voordeelpakjes nu ook bij de 35% nog liggen zodat ik de komende tijd zelfs nog voordeliger daarmee uit ben! Ik weet. het zijn maar wat losse centen uitgespaard, maar veel losse centen, maken ook weer samen een bergje. En bergjes worden samen weer een berg.

Nu was ik juist van plan mijn koffiedrinken ook te beperken vanwege mijn gezondheid. Het afkicken is inmiddels gestart en dat valt niet mee met koffie :-) Ik zit momenteel op twee kopjes per dag aangelengd met warm water wat dan toch nog 2 mokken zijn. Ik ga door tot ik aan een kopje per dag genoeg heb (ook aangelengd) en ik niet meer afhankelijk ben van de cafeïneroes. Van ineens helemaal stoppen met koffie krijg ik anders eerst een paar dagen hoofdpijn en dat gebeurt dan niet met langzaam afbouwen.
Decafeïné vind ik geen optie omdat daar veel te veel schadelijke stoffen voor worden gebruikt om dat eruit te halen. Ik drink weer vaker kruidenthee. Met vaker in de tuin werken kom ik ook zoveel tegen waar gezonde thee van kan worden gemaakt al is het maar brandnetel, bramenblad, frambozen- en aardbeienblad, kweekwortel, meidoornbloesem/blad/bes enz.

6 opmerkingen:

 1. Sterkte met afkicken. Ik kan nog genieten van de geur van koffie,terwijl het me niet meer smaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het knap hoor om geen koffie meer te drinken. Succes en inderdaad, alle kleine beetjes helpen. Geen koffie meer hoeven kopen scheelt natuurlijk ook.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wel blijven genieten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben net gestopt met het drinken van te veel koffie in 1 keer. Dronk altijd 9 kopjes per dag en nu nog maar 2. Ik had nergens last van. Zo staat op mijn koffieapperaat dat er filter nr 4 in moet, ik gebruik altijd nr 2, we zijn ook maar met 2. scheelt ook een paar centen. Alleen als er bezoek komt neem ik de grote anders loopt het over en heb je koffieprut in je kopje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben een tijdje geleden ook begonnen et af kicken koffie.. maar drink nog steeds een bakkie.. en steeds beetje minder. ik kreeg nog al last van hoofdpijn in het begin.
  ik drink wel zo slap mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb een tijd terug en stoffen koffiezakje gekocht (bij een winkel in amsterdam, de peperbol, achter de albert cuypmarkt) en die bevalt mij prima.het bestaat uit een metalen frame met daaraan geregen een katoenen filter.iedere week haal ik het katoenen gedeelte eraf, en gaat het mee in de witte was.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.