donderdag 11 april 2013

Poort gerepareerd

Zo mijn eerste klus door derden is weer verricht! De grote dubbele  poort naast mijn huis is onlangs gerepareerd. Ik had in eerste instantie al erop gerekend dat er een nieuwe moest komen, maar met wat verstelwerk aan vernieuwingen kan deze toch wel weer wat jaartjes meegaan zo te zien. Nu is het mijn beurt weer om alles netjes aan te smeren, te schuren en af te lakken. Mooi misschien voor komend weekend? Ze voorspellen 20 graden!
Weer een  ergernis minder en dan een klus gedaan! Op naar de volgende!

Ik vind het soms best moeilijk om de prioriteit te bepalen wat de volgende moet gaan worden. Ga je voor wat goed te zien is of juist wat je niet ziet en juist veel belangrijker is? Op een gegeven moment is het zoveel geworden, dat ik echt oogkleppen op moet zetten en stap voor stap alles onder handen moet nemen of laten nemen en zeker niet alles tegelijk hoe graag ik dat ook zou willen. Voor alles is denkwerk vooraf nodig, voorbereidingen die getroffen moeten worden, spullen verplaatsen enz. Dat is toch gemakkelijker als je thuis bent dan een 95% fulltime baan ernaast hebt en een huishouden draaiende moet zien te houden. Daarom stapje voor stapje, dan maar een 10-plan. Maar soms komt alles naar boven in mijn hoofd en kan ik er niet van slapen hoeveel het allemaal wel niet is.

De volgende offerte is alweer aangevraagd en daar wacht ik nu eerst op. Zelf heb ik nog het e.e.a. aan buitenverfwerk voor ik andere klusjes kan doen. Mooi voor eind april/begin mei want dan heb ik een weekje vrij.

Maar nu eerst de omzetting en aansluiting van kabel naar glasvezel. Daarvoor is ook nog de nodige voorbereiding nodig. De kabel kon namelijk niet de plaats van de kamer in waar het altijd is geweest en daardoor moet de hele kamer op z'n kop worden gezet en meubels worden verplaatst deze maand. Dan zie je weer op de muren dat er heel hard geverfd moet worden... de winterklus voor dit jaar is dus ook al bekend...

Vrije tijd ;-)? Ja, tuinwerkzaamheden om tot rust te komen daar en alles wat 'moet' van me af te laten vallen. een voor een, stapje voor stapje...

3 opmerkingen:

 1. Ja, het is best moeilijk om alle klussen te klaren. Ik doe dat op dezelfde manier. Met een stappenplan, maar het is soms 2 stappen vooruit en 3 achteruit. Het is wel lekker dat poort nu gerepareerd is en je met lekker weer kunt schilderen.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je het in je eentje moet klaren. Maar ja wat klaar is is klaar. Fijne middag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je wel eens overwogen om van Croqqer gebruik te maken?

  Croqqer is een buur-to-buur prikbord voor klussen in en om het huis: een buurtgenoot helpt je op een moment dat jou goed uit komt en verdient zo wat bij.

  Klussen als: je was doen, strijken, die lekkende kraan verhelpen, behangen, oppas voor je kinderen of huisdieren, monteren van dat IKEA bouwpakket, organiseren verjaardagsfeestje, hulp op kantoor of met je computer, je kan het zo gek niet verzinnen!

  Aanmelden is simpel: meld je gratis aan via Facebook, LinkedIn of je e-mail adres om je klus te plaatsen of een klus op te pakken.

  En als je in de buurt bent: kom langs in het Croqqer Cafe! Je Croqqer Community Manager en Ambassadeur zijn altijd aanspreekbaar, ook 24/7 via je e-mail.

  Meld je aan op www.Croqqer.com, het is gratis.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.