zondag 10 februari 2013

Vernieuwd digitaal gratis kasboek

Eind vorig jaar wilde ik in de kerstvakantie heel ijverig mijn digitale kasboek weer bijwerken, maar merkte dat er een nieuw digitaal online kasboek voor in de plaats was gekomen sinds oktober. Met converteren zou de inhoud van het oude kasboek hierin tevoorschijn komen. Echter was er niks te zien. Ik moest daar eventjes van slikken want alles was ook totaal anders geworden.

In januari dacht ik nog blijf ik bij deze of stop ik helemaal. Er gaat tenslotte veel tijd inzitten al krijg ik er wel veel informatie voor terug natuurlijk. Hou ik het voortaan in een excellijstje bij of wat zal ik doen. Of toch maat echt stoppen?
Ik had een excelsheet online gevonden en die totaal aangepast aan mijn eigen wensen. Maar er eenmaal mee gewerkt te hebben in januari beviel deze me toch niet helemaal. Ik bleef maar handmatig van alles bijhouden en een rekenmachientje gebruiken voor verschillende onderverdelingen. Ik heb nogal een uitgebreide kasboekwens namelijk en splits altijd veel uit. Kortom ik kreeg het niet zoals ik het wilde en ben daarmee gestopt.

Als laatste redmiddel toch maar eens gekeken hoe dat nieuwe digitale kasboek werkte. Inmiddels was alle inhoud nu netjes wel geconverteerd en kon ik er wel mee werken. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar wat ik zag was al geweldig. Ik kan ook mijn betaalrekening koppelen aan het kasboek. Gewoon een gratis uitgebreide versie en niet eentje met een korte 'jongensnaam' waarvoor je naderhand voor moet betalen. Dat is vaak een addertje onder het gras, eerst gratis laten proberen en alsnog voor laten betalen. Bij deze is dat niet. Ik heb dus besloten daar weer gewoon verder te gaan. Ik vond het niet prettig dat je maar drie jaar terug kon kijken voor de totalen. Alleen per compleet jaar was alles nog terug te bekijken, maar niet om samen totalen te vergelijken met andere jaren. Dat kan nu ineens weer wel met deze versie en zelfs vanaf het begin dat ik het daar heb ingevuld, namelijk 2005! Prachtig, nog meer vergelijkingen per rubriek! Ik zie dit kasboek dus helemaal zitten en ben maar snel begonnen de achterstand weer in te gaan halen! Ik ga dus gewoon verder met mijn kasboek, de twijfel is weg :-) Verstand op nul en getalletjes invoeren maar...

6 opmerkingen:

 1. hallo marianne ik heb nu van de rabobank widgets.
  en kan ik alles goed overzien en het is gratis.
  moet nog wel veel zelf invoeren maar dan ziet het er goed uit na een jaar heb ik wel goed inzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaak afhankelijk van je wensen voor een kasboek. Ik ben bij een andere bank en daar is het niet gratis. Het kasboek wat ik nu heb wel.
   Het belangrijkste is dat je er tevreden over bent en je financiën goed kunt overzien.

   Verwijderen
 2. Ik gebruik alweer een paar jaar Cashflow Manager. Ik heb een flink aantal toen getest, en kwam uit op deze. Vele mogelijkheden en nog steeds erg tevreden. Niet gratis, maar voor een net bedragje per jaar een goed pakket met veel mogelijkheden.

  Ik heb er deze review over geschreven:
  http://financieel.infonu.nl/geld/75363-geld-verdienen-met-budgetbeheer-in-cashflow-manager.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er ook niet voor betalen hoe klein het bedrag ook is.
   Ik ben jaren bij deze en daar ik een consuminderaar ben en zo min mogelijk wil uitgeven, vind ik deze gratis versie prima voor mij, want ik heb heel veel posten die ik wil uitsplitsen en dat kan bij deze goed. Ook nog eens gemakkelijk in gebruik.
   Vorig jaar heb ik er ook een aantal uitgetest, maar die vind ik voor mijn doeleinde niet geschikt en ben toen toch weel hier blijven hangen. Het is vaak ook een persoonlijke keuze.

   Verwijderen
 3. Is het wel echt afkomstig van HZG? Men (ja wie??) probeert zo aan jouw rekening nummer te komen en hiep hoi ze hebben weer een nummer en kunnen aan geld komen.
  Zo zou ik volgens mijn bank ruim 276 euro in de min staan op mijn creditcard. Ik heb helemaal geen creditcard.
  Al kijk je goed uit, die "men" probeert nog slimmer te zijn dan jij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reactie hoort bij vorig berichtje ;-)
   In de mail zag ik dat ze al mijn privégegevens hebben wat nodig is voor een abonnement.
   Tot op dit ogenblik heb ik geen mail meer ontvangen, maar sta er niets van te kijken als ik straks weer iets ontvang. Dan bel ik niet naar het nummer wat in de mail staat, maar rechtstreeks naar HZG wat staat op hun site.
   *Marianne*

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.