vrijdag 23 september 2011

Boeken bestellen zonder verzendkosten

Ondanks er veel te vinden is op internet en in bibliotheken, lees ik toch graag wat intensiever over bepaalde onderwerpen zoals over gezondheid e.d.
Eerst kocht ik ook bij de grootste online boekwinkel B. in Nederland omdat deze maar € 1,95 verzendkosten berekent.
Ook liet ik nog wel eens bij de plaatselijke boekenhandel B.runa wat gratis bezorgen en ging het zelf ophalen, maar dat is niet prettig vind ik. Niks geen rare boeken of zo, maar wel opmerkingen van de boekhandelaar zelf, die zeer cynisch overkomen en ik daarna met een geïrriteerd gevoel weer de winkel uitloop.
Voor Engelstalige boeken bestel ik bij B.ookdepository in Engeland. De prijs met Nederland is vaak echt veel lager en zij berekenen geen verzendkosten.
Tegenwoordig bestel ik Nederlandstalige boeken niet meer bij B., maar bij C.osmox omdat zij ook geen verzendkosten rekenen en vaak binnen 24 uur al leveren. De prijs van de boeken is hetzelfde als van B. Het kan dus wel zonder verzendkosten! Ik heb er inmiddels al een paar keer goede ervaringen mee gehad en blijf hier mooi mijn boeken bestellen.
Het is ook op boekengebied belangrijk om even de bekende online boekhandels te bekijken waar het het goedkoopste is. Er zijn ook online shops die de werkelijke verzendkosten nog van boeken berekenen.

Mijn dochter heeft onlangs wat testen laten doen en daaruit zijn nogal wat overgevoeligheden en allergie tevoorschijn gekomen zoals zuivel, tarwe, amandelen enz. Best veel nog. Ook nog een stofwisselingsziekte waar ze geen vitamine B6 of 3 goed kan opnemen (hoogstwaarschijnlijk ook erfelijk, dus ik moet me nu ook laten testen). Het is moeilijk om nu gerechten te vinden die ze wel kan verdragen. Vandaar mijn interesse om me daar meer in te verdiepen natuurlijk.

6 opmerkingen:

 1. Ik had hem ook al gevonden, en een paar keer al besteld.

  Gaat prima.

  Fijn weekend.

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de tip over de Nederlandse site zonder verzendkosten. De Engelse kende ik al, maar deze is vaak veel duurder dan Amazon.co.uk waar je wel verzendkosten betaalt, maar toch goedkoper uit bent. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij ook bedankt LZV voor jouw tip. Ik vergeleek daar wel altijd met de prijzen op die twee Engelse sites en dan heb ik denk ik net geluk gehad, want de prijzen waren altijd nagenoeg hetzelfde. Ik zal nu no meer opletten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip. Dat ga ik ook doen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil je even een site doorgeven voor mensen met glutenintolerantie/coeliakie.
  Daar staan ook heel veel lekkere recepten. www.coeliakieforum.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt 'een blogster'. Die hadden we gelukkig al ontdekt :-) Zelfs nog voor we dit wisten omdat mijn dochter een artikel daarover moest schrijven voor haar studie en voor haar werk.
  Maar liever teveel informatie dan te weinig! Dus alle tips zijn welkom! Bij haar zit er ook nog zuivelintolerantie bij, dubbel dus.
  Ze is al begonnen met glutenvrij brood en voelt al meteen dat het anders voelt gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.