zondag 21 juli 2013

Plan S van sorteren of scheuren

Dit zijn zo van die dagen om verplicht je rustig te houden als de hitte op komt zetten. Vanmorgen was ik best nog energievol, maar dat ging naarmate het later werd naar het middaguur steeds een tandje lager. Maar dat is ook al niet erg.
In huize Consuminderen is er altijd wel iets te doen. Ik heb dan ook een beginnetje gemaakt om de hele stapel opgespaarde Aller Handes, Handig, Hallo Jumbo's en nog meer van dit soort gratis tips en receptemenbladen maar eens door te bladeren. De stapel was al meer dan een halve meter hoog geworden. Mooi moment voor nu dus. Ik heb nu 25 bladen gereduceerd naar 1,5 cm. Niet gek. Als ik alle bladen heb doorgebladerd en eruit gescheurd wat me een goed ideetje oplevert, dan komen de ringbanden tevoorschijn en wordt de stapel gesorteerd in van die plastic hoesjes. Ik denk alleen dat het tijd wordt voor een nieuwe of ik ga de oude ook maar eens kritischer bekijken wat eruit kan. Door de jaren heen verandert mijn smaak en interesses tenslotte ook.
Dit vind ik nu echt zo'n warm weer klusje voor buiten. Lekker op mijn beschaduwde plaats en genieten van de vakantierust. De komende dagen maar eens kijken hoe ver ik kom.

En het plan van de (dubbele) poort verven? Nou, een kant is goed afgewassen inmiddels, uiteraard met spoelwater van de afwas ;-) Morgen de andere kant en dan maar verder kijken hoe het daar uit te houden is om het aan te smeren schuren en verven...

6 opmerkingen:

 1. Dat klinkt allemaal lekker relaxed. Houden zo. Dat is ook vakantie!
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je verf zou drogen aan de kwast :-), kan je idd beter een ander rustig klusje doen. Geniet van je vrije dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is inderdaad een leuk vakantie werkje. Verven is het wel erg warm voor. s"Morgens heel vroeg en in de schaduw zou nog gaan. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De verf droogt al aan je kwast met deze temperatuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik deed dat een paar jaar geleden al en heb inmiddels een digitaal bestand met mijn recepten. Maar raad eens wat ik vandaag heb zitten doen? Juist! aan mijn 'kookboek' werken! Heerlijk als je door het weer verplicht wordt tot een klusje wat je stiekem heel fijn vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een verhuizing heb ik een ringband 20 jaar geleden weg gedaan en ben meteen weer opnieuw begonnen :-) Echt iets voor dit weer.

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.