zondag 26 mei 2013

Hergebruik van pc-meubel

Het sluipt erin en dan bedoel ik extra spullen. Zo heb ik een ijzeren pc-meubel in mijn kamer nog ooit voor een liggende pc-kast en die zijn er al echt jaáááren niet meer. Zo kwam het dat ik ook ooit een houten pc-kast c.q. bureau kocht waar ik de huidige pc in kon zetten en de monitor op het bureaublad. Nu zou je denken dat het ijzeren pc-meubel de deur uit kon. Maar dat had ik al in gebruik genomen voor mijn stapels tijdschriften en het was handig voor de telefoon, kussen erop als poezenslaapplaatsje e.d.

Nu met het nieuwe aangesloten modem voor glasvezel ook de telefoon verhuisde naar een andere kant in de kamer, wilde ik toch eigenlijk dat meubelstuk toch eindelijk ook eens kwijt. Al tijden keek ik wat ik daar nog mee kon doen of overwoog het dan weer bij het oud ijzer te zetten om mee te laten nemen.
Plotseling kreeg ik deze week een goed idee! Ik zocht al zo'n beetje onbewust bij de kringloop naar een kastje of tafeltje om mijn planten te kunnen verpotten of trays met stekjes op te kunnen zetten. Nieuw vond ik ze veel te duur voor dat beetje veelal slecht hout. Zo gezegd, zo gedaan en heb het meubelstuk naar het tuinhuisje verhuisd achter het raam. Daar staan nu mijn trays met stekjes op. Beter dan op de grond en weinig licht! Aan de ene kant zitten 3 'planken' voor de stekjes en aan de andere kant waar zo'n bakbeest van een scherm heeft gestaan, doet nu dienst om plantjes te verpotten! Ideaal! Het is natuurlijk geen pronkstuk voor in de tuin, maar dit voldoet prima voor mijn doel! En ik heb helemaal geen geld uit hoeven te geven voor een oppottafeltje! Mijn stekjes krijgen licht en ik hoef er niet meer voor te bukken. Zo zie je maar weer dat hergebruik zo gek niet is!

6 opmerkingen:

 1. Wij doen hier in de buurt soms aan ruil-recycling. Zo heb ik van de buren een grote mand voor tuinafval gekregen. En zij gebruiken nu mijn gieter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed idee. zo gebruik ik een oude klaptafel van Ikea die eerst op mijn dochters kamer hing ,inmiddels in mijn achtertuintje als tuintafeltje als we buiten willen eten en de oude Ikea laden kast van mijn dochter is omgebouwd tot computerbureau, we hebben de lades eruitgehaald en met een schuifsysteem een uittrekbaar blad voor het toetsenbord erin gemaakt, de oude lades worden in een bergruimte als opbergsysteem voor boeken gebruikt. wijnkistjes doen in mijn voorraadkast dienst om mijn kruiden potjes e.d. op te bergen en een oud nachtkastje bij de kringloop vandaan doet dienst als opbergruimte voor mijn bak spulletjes.door op deze manier spullen te hergebruiken heb ik al aardig wat centjes en grondstoffen bespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zulke creativiteit zie ik ook wel zitten :-)

   Marianne

   Verwijderen
 3. ik wou vrijdag ook een kweekkastje gaan kopen bij tuinland toen iemand mij op een idee bracht, koop een 2e hands hamster of cavia bak met plastic boven kant en ga die gebruiken als kweekkastje , ik had zaterdagmorgen al gekeken op een rommelmarkt,maar daar stond alleen een hele kleine hamsterbak,maar er komen nog genoeg rommelmarkten aan deze zomer dus even goed in de gaten houden of ik een geschikte bak zie voor weinig ,niet alleen voor het geld maar ook om zoveel mogelijk spullen te hergebruiken i.p.v. gelijk naar de winkel te rennen en iets nieuws te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat doet goed om te lezen in deze wegwerpmaatschappij.
  Ik doe ook lang met mijn spullen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.