donderdag 1 november 2012

Toetsenbord

Twee jaar geleden begaf de draadloze muis het al en heb ik die door eentje met een kabeltje vervangen.
Zondag begaf ook het bijbehorende draadloze toetsenbord het van de pc. Dat is best lastig, want ik kon de afgelopen dagen alleen maar surfen en niet typen. Ik dacht eerst dat het aan de batterijen lag, maar na twee wisselingen bleken ook die nog goed te zijn en was het toch echt het toetsenbord zelf. Geen ramp verder, want ik bedacht me ineens dat ik er nog op zolder moest hebben voor het geval dat. Echter eentje bleek nog uit het stenen computertijdperk te zijn, met een te grote aansluiting die niet eens meer op de pc van nu past. Weg ermee dus. Maar niet getreurd, ik had er nog eentje die ik ook zo waar terug kon vinden op zolder en die had een paarse aansluiting die precies paste in het paarse gedeelte van de pc. Weg draadloos en mooi de oude weer in gebruik. Sommige toetsen zijn wat vaag geworden qua opdruk, maar met een permanente viltstift was ook dat zo opgelost en amper te zien zelfs dat de letters weer zijn ingekleurd. Het moment is nu dus aangebroken dat het als nog bewaren voor nood als reserve toch zijn dienst heeft bewezen. Verder geen toeters en bellen aan het toetsenbord. Gewoon doen waarvoor een toetsenbord is bestemd, namelijk typen :-)

De andere gaan eind deze week weer weg uit huis naar de recycling. Al had ik zelfs nog geprobeerd of de toetsen omgewisseld konden worden, maar dat was helaas een andere maat. Mijn huis is weer wat lichter en door mijn bewaarderigheid hoef ik nu geen toetsenbord te kopen van pakweg 20 euro of zo?
En zo gaan we maar door met van alles te verzinnen om meer te besparen wat de komende tijd met bakken vol noodgedwongen de deur uitvliegt wat er spaarzaam inkomt met die plannen van de komende regering!

3 opmerkingen:

  1. Dat geeft een goed gevoel he? Hier is de bank gerepareerd met bisonkit. Kan er nog jaren tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het eikenhouten 'karkas' van onze 30 jaar oude zetel valt bijna volledig uit elkaar en geregeld moet ik die verschillende stukken weer in elkaar duwen als een soort puzzel.Het leder van de rugleuning van de driezit en de ene eenzit, zijn volledig versleten maar die scheuren camoufleer ik met een fleeceplaid erover te leggen....Repareren met bisonkit is hier geen optie meer maar toch gaan de dat bankstel blijven gebruiken tot het volledig uit elkaar valt....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vroeger had ik een fiets die door mijn vader uit diverse andere oude fietsen was samengesteld :-) En blij dat ik ermee was en trots!

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.