dinsdag 6 november 2012

Lange breipennen

Het is toch wel altijd gezellig dat bij de handwerkspulletjes en stofjes bij de kringloop er regelmatig een praatje is. De ene keer hoor ik een opmerking dan weer een vraag als ik er sta. Dit keer sprak een vrouw me aan dat ze van de klosjes garen zelf al meer dan genoeg heeft omdat ze vroeger op zo'n garenfabriek had gewerkt en ze van die dikke klossen daar mocht kopen voor maar 10 cent per stuk. Voor deze kleine tweedehandse klosjes werd zelfs meer gevraagd. Ze bleven dus gewoon liggen. :-) Ikzelf heb ook een grote voorraad en kan nog jaren vooruit.
Ik had net van die erge lange breipennen in mijn hand en zei dat ik nog nooit van die lange pennen had gezien. Ze vertelde me dat deze speciaal voor sjaals waren, veel steken kunnen erop he. Nog nooit gezien of gehoord en ik zie toch best veel handwerkspullen. Toch leuk die gesprekjes daar altijd! En nog nuttig ook. Nergens anders heb je aanspraak in de winkel behalve daar.
Buiten die breipennen, waar maar een dubbeltje voor werd gevraagd, had ik afgelopen zaterdag ook nog een zak met  biaisband, een zak met allerlei knopen en handwerkboeken gekocht. Heerlijk altijd dat gesnuffel en dan helemaal als je tegen koopjes aanloopt die maar zo weinig hebben gekost. Daarna gewoon uit eigen voorraad putten als dat nodig is :-)

8 opmerkingen:

 1. Hoe lang waren die breipennen wel niet? Je moet er toch ook gewoon mee kunnen breien of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze konden niet in mijn breikokers of -doosjes. Ik denk dat ze 15-20 cm langer waren.
   Ik heb geen idee of het gemakkelijk breit zo, maar die prijs wil ik het wel proberen :-)

   Verwijderen
 2. Jij kunt daar echt van genieten he? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik nog in Nederland woonde ging ik ook regelmatig naar een kringloopcentrum. Om spullen te brengen en te kopen. Heerlijk vond ik dat. Dat mis ik hier in Frankrijk wel. Je hebt hier Emmauswinkels, maar die vind ik behoorlijk prijzig en helemaal niet gezellig.
  Daarbij heb ik het idee, maar ik kan er naast zitten, dat mensen hier op het platteland nauwelijks iets wegdoen. In de zomer heb je wel veel brocantes (rommelmarkten) maar ook die vind ik gewoonweg duur. Ach ja, je kunt niet alles hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb deze interesse met tijden om te gaan en dan weer jaren niet. Momenteel vind ik het erg leuk :-)
   De Emmaus heb je hier ook in Eindhoven, iedere zaterdagochtend open.
   Wel gezellig lijkt me dat in Frankrijk!

   Verwijderen
 4. Dat soort dingen tref ik helaas nooit bij de kringloop. Onlangs wel een prachtige lap stof, maar die mocht ik van mijzelf niet kopen omdat ik eerst wat stofjes 'op moet maken'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is maar sinds kort dat ze deze kleinere dingen ook verkopen. Hun beleid is veranderd (Het Goed).
   Ach een stofje meer of minder... Ik heb ook een leuk voorraadje stofjes, maar het eet geen brood dus mogen er gerust bij van de kringloop :-)

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.