woensdag 5 september 2012

Kortingskaart bij de Kringloop

Eindelijk heb ik dan toch ook weer wat weggebracht bij de kringloop. Al vond ik het ergens ook weer wat moeilijk. Ik heb nog steeds moeite om geërfde spullen van mijn moeder weg te doen en dat terwijl ze in november 19 jaar overleden is. Aan de andere kant heb ik zoveel nog van haar en aan de andere kant is het meeste niet mijn smaak. Maar toch vind ik het erg vervelend het weg te doen omdat het van haar is geweest. Ik doe nog liever iets van mezelf weg dan van haar gek genoeg. Toch heb ik in diverse fases al wel boeken de deur uitgedaan. Zo ouderwets, veel boeken nog ooit die die via de Margriet kon kopen jaren 60, Veel series van Lekturama enz. Echt niet mijn smaak. Nu heb ik weer zo;n Lekturama serie gedeeltelijk de deur uit gedaan (over plaatsen en provincies in de Benelux). Voor de zekerheid nog even supersnel doorgebladerd om er afscheid van te nemen en ook om te kijken of er misschien nog wat tussen de bladen zat. Maar nee, echt, de inhoud boeit me niet, het mag echt weg. In een paar tassen stond het bij de voordeur om het de eerstvolgende keer mee te nemen naar de kringloop.

Afgelopen zaterdag één zware tas vast meegenomen. Ik leverde het in en kreeg zo waar een kortingsbon van 10% als ik daar ook wat zou kopen. Dat is natuurlijk niet weg, want ik koop daar regelmatig zelfs. Dus mooi meteen de kaart ook weer ingeleverd zaterdagmorgen.

Ik had dit keer een paar leuke breiboeken. een ingebonden boek met Sandra breitijdschriften, een ingebonden boek uit 1937 (iets van katholieke Illustratie meen ik) waarin ouderwetse patroontjes staan en oude 'Nieuws' verhalen. De advertenties daarin zijn al helemaal lachwekkend. Nog een wit houten klapstoeltje voor buiten achter in de tuin gescoord en nog een super grote rieten hondenmand. Alles thuis weer eerst ontsmet en gesopt en dan voelt het voor mij altijd beter aan en is het echt van mij geworden. Laatste dan voor de hond. Je weet tenslotte niet of er een zieke hond in gelegen heeft of een moederhond met veel puppy's. Ik wil 'm nog wel blank vernissen, want de mand is erg dof. Staat best chique moet ik zeggen. Zijn eigen hondenkussen past er goed in en hij heeft er al een paar keer ingeslapen. Maar wat een knots van een hondenmand toch. Nieuw kost hij om en nabij de 100 euro zag ik op internet, dus toch wel leuk hiermee geslaagd. Bovendien nog die 10 procent korting op alles ook nog.

Het is daarom maar goed dat ik niet alle boeken tegelijk heb weggebracht. Kon dat toch niet allemaal tegelijk dragen ook. Misschien krijg ik de volgende keer met een weer een grote tas wegbrengen wel weer een tien procent kortingskaart :-) Toch leuk. Ik wist namelijk nog niet bij welke kringloop ik het zou afgeven, maar dat weet ik nu dus voortaan wel :-)

8 opmerkingen:

 1. dat is nog eens een slimme actie van die kringloopwinkel :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad een goede actie van de kringloop, zo geef je niet zomaar iets weg, en kom je nog eens terug...2 vliegen!

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede actie! De kringloop hier doet zoiets helaas niet, ik heb een keer een compleet bed met ombouw ingeleverd en vroeg of ik daarvoor in de plaats een spijkerbroekje voor mijn zoon mocht meenemen (van 80 cent) maar daar begonnen ze niet aan.. Zo'n kortingskaart zou hier ook heel erg welkom zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaren en jaren terug belde ik de kringloop dat ze bij ons een 2persoonsledikant met nachtkastjes konden ophalen . Zelf had ik een kleiner matras nodig en ze vroegen de volle pond ervoor. Het was ook de laatste keer dat de kringloop bij ons wat kon halen. Toen wij gingen emigreren hadden ze voor een deel van de spullen wel interesse en voor de rest zouden we moeten bijbetalen. Hebben ala de minuut het asielzoekerscentrum gebeld die binnen 10 minuten voor de deur stonden en sprakeloos waren over de mooie en bruikbare spullen. Wederom een slaapkamer ameublement, tv, wasmachine, droger, koelkast, vriezer, fornuis. lampen en alle overbodige schoonmaakmiddelen enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou dat is boffen. Hier ook geen kortingsbonnen, wel een bon voor gratis kopje koffie uit een automaat maar die gebruik ik nooit. Wij hebben al heel veel mooi huisraad, boeken, servies en wat al niet meer erheen gebracht maar dat maakt blijkbaar geen indruk want korting heb ik nog nooit gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hier hebben ze ook bonnen maar ik heb hem maar 1x gekregen.
  wil er ook niet om vragen maar toch..
  (misschien toch maar eens doen. ik kom er tenslotte regelmatig)
  of misschien doen ze het alleen als de aanloop minder wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat bonnensysteem kennen ze bij ons niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij onze kringloop kon je twee jaar lang sparen voor spaarlampen. Telkens als je iets bracht of kocht kreeg je een stempel!

  Ik heb zelf vandaag ook een fijne aankoop gedaan: Een Texeler dekbed (4-seizoenen!) voor 20,- Voor een kringloop best een hele prijs, maar die dingen zijn nieuw natuurlijk peperduur.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.