dinsdag 20 januari 2015

Winterdip omzetten

Ik geloof dat iedere blogschrijver wel een poosje zo'n moment heeft dat hij of zij denkt waarover nog  te schrijven in consuminderblogland.. Zo'n beetje alles is al wel vermeld. Is het niet op dit blog, dan wel op een ander. Het nieuws in de krant wordt meteen opgepikt en er verder over gediscussieerd.
Niet dat ik erover denk te stoppen hier, maar momenteel is het niet zo, dat ik zo maar wat onderwerpen uit mijn mouw schud. Meestal ga ik voor mijn toetsenbord zitten en hup daar komt wel wat. Dat lukte altijd vrij goed als ik mijn voorraadje afbeeldingen bekijk welke eens toe te voegen. Mijn afbeelding 'Winter' was het enige wat ik voor nu maar kon bedenken en dan maar kijken wat eruit mijn vingers vloeit. Ik hou niet eens van de winter. Maar iedere week nu is er weer eentje dichter naar het voorjaar toe. Eigenlijk ben ik niet eens zo bezig met het consuminderen. Wel dat ik aardig in die sfeer leef, maar dat gaat inmiddels gewoon vanzelf zonder bij na te denken. Wat een ander als apart ziet, is voor mij normaal geworden.
Het is nu ook niet echt weer om wat klusjes uit te voeren. Ik let nog steeds op de reclames met boodschappen doen. Posten waar ik op kon besparen, heb ik al toegepast via het bijhouden van een kasboek en wist ik waar de addertjes zaten. Dochter woont weer een paar maanden op haarzelf en daardoor is mijn budget ineens ook veel ruimer geworden. Gek he :-)

Waar ik wel weer meer zin in heb is het opnemen van mijn creatieve hobby's. Die heb ik nogal veel, maar sta het me bijna niet toe, omdat ik stom genoeg van mezelf vind, dat ik eerst maar moet opruimen en poetsen en dan pas iets leuks mag doen. Stom natuurlijk, want van een hobby krijg je natuurlijk meer energie en ga je fluitend aan je werk (ahum). Gevolg is dat ik stil op de bank zit en niks doe, te moe om iets te doen en het leuke van hobby's aan me voorbij laat gaan. Ja lezen, dat mag, dat is in bed om slaap te krijgen :-) idioot gewoon. Ik zeg al steeds tot me zelf, dat handwerken juist goed is voor de fijne motoriek. Maar dat inwendige stemmetje zegt steeds, nee geen luxe, eerst opruimen. Dan draai ik maar weer een wasje, maak de kattenbak schoon en plof ik weer neer. Beeeeh.. Ik ben vaak veel te moe na een dag buitenshuis werken, ook al zit ik daar op een stoel achter een laptop, geestelijk ben ik 's avonds op met deadlines halen.

Ik heb veel hobby's die van tijd tot tijd de ijskast ingaan om dan ineens spontaan weer te voorschijn te komen na vele jaren. Ik doek het ook nooit helemaal op, wetende dat het ineens weer terug kan komen. Momenteel ben ik veel bezig met mijn naaimachinevoetjes uit te proberen en YouTube-filmpjes daarover te bekijken. Gratis educatie en beter dan tv. Voor het creatieve echter gebruik ik altijd mijn andere blog. Dus als je me hier mist, kun je daar eens kijken. Na lang afwezig te zijn geweest heb ik daar de draad ook maar weer eens opgepakt. Er komt ook bijna niemand meer kijken omdat ik vorig jaar slechts 1 blogje had geschreven :-)  Dat was ooit wel anders dat bezoekersaantal. Nu komen ze alleen nog voor de gratis patroontjes die ik heb ontworpen en uitgewerkt.

Gossie toch nog heel wat geschreven, nietwaar ;-)

7 opmerkingen:

 1. Wat zal jij blij zijn,als je gepensioneerd bent en alle tijd hebt voor je hobby"s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen als ik bijna kan gaan aftellen, komen er steeds wat jaren en nu weer maanden bij ...
   Ik zal me absoluut niet vervelen! Buiten de hobby's veel achterstand met alles van opruimen tot de tuin toe.

   Verwijderen
 2. Ja, als je blog alleen over consuminderen gaat dan is het soms wel lastig. Daarom wissel ik de onderwerpen tegenwoordig maar wat meer af :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms weet ik ook niet meer waar ik het het beste kan vermelden.

   Verwijderen
 3. Haha, dat is herkenbaar. Ik doe bijna niets meer op mijn droogblog, omdat ik niet vaak meer iets nieuws kan vinden en op mijn kaartenblog is er ook een stilte gevallen.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk maar eens op het 2e blog van Valhalla(Minimalistisch Leven) Een paar dagen geleden stond daar een geweldig gedicht over poetsen en zo voor laten gaan op andere dingen.
  groetjes, Hanny

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.