vrijdag 23 januari 2015

Lunchbox i.p.v. plastic boterhamzakjes

Tegenwoordig heb ik weer sinds lang, zelfs sinds mijn jeugd, een echte lunchtrommel in gebruik. Geen plastic zakjes meer voor mij , hoe goedkoop ze ook zijn, Ik heb ook geen plastic exemplaar, maar een echte rvs lunchbox. Deze was en is niet goedkoop, maar is wel duurzamer en ook een stuk gezonder (online besteld).
Inmiddels heb ik deze nu zo'n 2 maanden in gebruik en ik kan zeggen dat het me prima bevalt. Voor ik de prijs van al die plastic zakjes  eruit heb, tegen de prijs van zo'n box, ben ik denk ik met pensioen ;-) Het gaat me dan ook meer om het gezondere aspect dan om de kosten dit keer. Bovendien met een dagje weg, kun je deze ook altijd meenemen natuurlijk.

Meer en meer ben ik eigenlijk het plastic weer aan het verbannen in de keuken en met name waar warm eten mee gemoeid is. Dat doe ik vooral om de bpa's wat niet gezond is en daarmee toch in je eten komt. Helemaal bannen kan het tegenwoordig toch niet als je ziet hoe alles verpakt zit in de supers. Al zit er geen bpa in dan zit er het 'zusje' in wat net zo goed stoffen afgeeft.
Voor snijplanken gebruik ik weer glazen 'planken'. Ook weer rvs vergieten voor het afgieten van bv groenten of het wassen sla.
Helaas voor het zeven van kefir moet je juist wel weer een plastic zeef gebruiken.

Kortom, een beetje terug naar af, zoals het ooit was.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb al heel wat rvs bakjes voor bv etensrestjes.in kringloopwinkels gevonden. Helaas geen lunch box.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik doe mijn lunch ( salade ) in een weckpot van een halve liter, voor mijn man heb ik alvast een roestvrij stalen waterfles gekocht, het is idd best kostbaar maar dat is het milieu ook he? geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik verpak mijn man zijn lunch nog altijd in plastieken zakjes omdat ik, uit ervaring weet, dat als hij een brooddoos meeneemt hij die gegarandeerd op het werk vergeet en laat liggen. In de tijd dat hij brooddozen meenam, had ik er zeker een stuk of 5 'in gang'.... Echt hygiƫnisch vond ik het niet als hij zijn brooddoos niet had leeggegeten en die dan een paar dagen later terug meebracht met resten beschimmeld brood....Indien ik zou werken, zou ik zeker een brooddoos gebruiken om mijn lunch in te verpakken maar voor mijn man is een plastiekzakje dat hij na het eten weggooit echt de beste oplossing. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom glazen snijplank? Dat is heel erg slecht voor je messen. Waarom geen bamboe snijplank? Dat is toch ook duurzaam? En vriendelijk voor je keukenmessen. Groetjes, Inez

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben mijn wachtwoord kwijt, daarom al een poos geen berichtjes hier van me. Zodra ik die weer heb gevonden, meld ik me weer!

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.