zaterdag 14 september 2013

Tijd

Je kunt geen extra tijd kopen, misschien een beetje meer vrij maken voor datgene wat er werkelijk toe doet. Het komt erop neer dat je steeds keuzes moet maken. Soms maken anderen de keuze voor jou en moet je je wel aanpassen dan mag je weer gaan puzzelen met je eigen planning. Dat gaat lang goed, maar dan ineens is de puf weg en leg je alle lijstjes en planningen weg en laat het maar op je afkomen. Wat moet dat moet en meer niet. Dan is het cassettebandje vol, tegenwoordig dus je eigen usb-stickje in je hoofd. Dan is het gewoon pas op de plaats. Toch komt zoiets vaker voor per jaar omdat geen enkele dag hetzelfde is. Door emoties geveld of geregel van buitenaf kan je stemming zo veranderen, je energiepeil zo gezakt zijn dat het onmogelijk is zelfs je eigen planning te volgen. Zo ervaar ik het tenminste, maar denk dat het bij de meeste anderen ook wel zo zal gaan. Tijd is niet voor niets kostbaar en niet eens altijd in geld uit te drukken.

Update: Even wat rechtzetten. Ik kan best 'nee' zeggen hoor. Ik bedoel hierboven dat er dingen gebeuren waardoor je je planning wel moet wijzigen. Kijk als mijn dochter me nodig heeft op het gebied van gezondheid, vind ik dat voorgaan natuurlijk! Als een afspraak wordt afgezegd door een monteur, baal ik enorm en moet een week later weer dezelfde voorbereidingen treffen. Dat bedoel ik dus met dat anderen maken dat je je planning MOET aanpassen. Verder gaat het prima hoor ;-) Mijn planning loopt alleen wat achter :-)

5 opmerkingen:

 1. ik heb geleerd om nee te zeggen, nee tegen 3 a 4 afspraken na werktijd in 1 week, teveel voor mariontje, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps! Ja dat is wel herkenbaar, maar zoals Marion al zei: vaker nee zeggen helpt en even rust nemen tussendoor helpt ook. Sterkte en groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het prettig om voldoende tijd ongepland te laten en heb dus wel ruimte om te doen wat op dat moment het meest prettig is.

  Mbt het in laten plannen van mijn tijd door anderen: ook daar stel ik grenzen. Afbellen voor een verjaardag mag best en je kunt iets ook op een andere dag met oiemand vieren. (en door jezelf die ruimte te geven is het vaak genoeg wel leuk om toch naar zoiets te gaan). Laatst was er de dringende vraag og mijn vrije dag een werkdag kon worden. Nee dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch is tijd wel te koop: Mijn vriendin laat iemand anders haar huis schoonmaken zodat ze meer tijd kan doorbrengen met de kinderen.
  Slim van haar ! Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.