zondag 15 september 2013

Huis en neus

Op dit ogenblik heb ik het idee dat er meer spullen binnen dan buiten worden gebracht in mijn huis. Het gaat steeds mondjesmaat en dan ineens besef ik dat het op verschillende plaatsen wel erg vol aan het worden is. De verhouding is een beetje scheef aan het groeien. Daar moet dus nodig ingegrepen worden voor het te laat wordt. Moeilijk ook als je een boekenwurm bent en veel hobby's hebt...

Soms zie ik die televisieprogramma's waar de huizen vol met spullen liggen en snap zelfs heel goed hoe dat gaat. Kleine paadjes door het huis en alle vloeren bedekt. Iedereen schrikt van zo'n beeld. Mijn zolder begint er al danig op te lijken want ik ben het overzicht een beetje kwijt aan het raken daar. Alles wat opgeruimd wordt, gaat hup naar de zolder of schuur om nog eens op een keertje beter te worden uitgezocht. Maar dan komt er een punt: niks meer daarheen want dan ben ik het ook kwijt! Ik wil ruimte, maar ook veel hobby's kunnen beoefenen. Dat vergt op een gegeven ogenblik ook veel keuzes maken. Lastig dus soms.

Ik ben eerlijk gezegd al een poosje bezig met opruimen en wil werkelijk alles in detail schoonmaken in huis en doe dit nu vertrek per vertrek, mits de noodzaak ineens komt dat ik ergens anders moet opruimen i.v.m. bezoek van een monteur of zo. Ik plan bewust maar hele kleine stapjes anders ben ik al te moe voor ik begin! Net zoiets als een bloggroep een jaar geleden eens aan begonnen was om in een jaar je huis op te ruimen met kleine stapjes. Ik doe dat van tijd tot tijd, doe weer een poosje niks door omstandigheden en nu ben ik weer vanaf de vakantie daarmee bezig. (Dan vind ik het dus lastig -zie vorig blogje- dat ik er weer steeds af wordt gehaald omdat ik verder wil gaan.) Op plaatsen waar ik denk waar toch niks weg zou kunnen, haal ik toch nog steeds wat weg gelukkig. Voor ik het weet, is er weer een plastic zak vol met spullen voor de kringloop i.p.v. dat ik weer een zak vol mee terugneem. Nu even kringloopstop hoor met zelf kopen.
Ik ben niet zo'n marktplaatsverkoopster eerlijk gezegd. Het is bovendien lastig met een niet goedwerkende neus die al ettelijke keren gebroken is en met (oude) poezen in huis.  Ik ben altijd namelijk nogal een flauwvaller (geweest en soms nog; vaak duizelig en oorzaak is niet te vinden) en helaas moest mijn neus het dan vaak bezuren en soms zelfs mijn tanden ook. Als poezen ouder worden, 'lekken' ze nu eenmaal af en toe en dat heb ik niet altijd in de gaten met mijn neus. Dus zie ik het echt niet zitten om spullen te verkopen met de schande dat er iets zou ruiken. Ik was wel alles af voor het naar de kringloop gaat, alleen maar voor het geval dat. Toch ruik je momenteel niets met binnenkomen gelukkig omdat de huidige poezen stabiel zijn. Gelukkig is de neus van mijn dochter wel 100% in orde :-) Ik laat haar wel eens testen als ik iets weggeef... Die luchtjes zijn overigens het beste met wasmiddel met enzymen weg te krijgen. Ik wil geen reclame maken, maar voor mij werkt dan Biotex beter dan welk reinigsmiddel dan ook. De luchtjes lossen daarmee op, vooral textiel van meubels.

3 opmerkingen:

 1. Gewoon stap voor stap opruimen. Als je dan na een maand terugkijkt,zie je verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb vorig jaar het grootste deel van mijn boeken weggedaan , eerst bracht ik er een paar naar de kringloop,maar hoorde toen van iemand op het werk dat haar man van de dezelfde boeken hield en heb ze toen weggegeven, op voorwaarde dat zij ze ook weer doorgeven , boeken zijn een beetje mijn kindjes ik kan er moeilijk afstand van doen ,maar met een klein huis met weinig opbergruimte moet je soms wel, ik had alle boeken al een keer of 3 gelezen en weet dat ik ze daarna niet meer lees, gelukkig zijn ze naar een goed tehuis gegaan hihi en kreeg ik er ook nog wat geld voor ,al was dat niet nodig geweest, het irritante is wel dat alhoewel ik heel veel boeken en daarnaast ook nog de nodige andere dingen het huis uitgedaan heb er niet veel ruimte is vrijgekomen, dat komt pas als mijn dochter het huis uitgaat, want die heeft de laatste jaren ook flink veel spullen verzameld, nee hoor ze lijkt niet op haar moeder wat dat betreft ,vind ze zelf dan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. moedig hoor... Ik ga proberen mee te doen met d'uitdaging in oktober...google er maar eens op.
  En wat betreft boeken. Ken je bookcrossing.com of .nl?
  Als je van boeken houdt, ze niet zomaar weg wilt doen, is dit misschien voor jou een heel leuke manier.
  Ik ben er al jaren mee bezig en vind het geweldig leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.