donderdag 14 maart 2013

Malus Domestica

Van de week dacht ik een leuk afgeprijsd appelboompje te hebben gescoord bij A., maar daarvan kreeg ik toch een vervelend nasmaakje. Op een mooie hanger stond een pracht van een groengele appel en daarnaast nog een gesneden exemplaar. De Malus Domestica wat gewoon appel betekent. Echt zo eentje waarvan je meteen zin hebt om een appel te gaan eten. Dat lokt je dus om dat boompje te kopen. Te meer omdat ik ieder jaar een paar fruitbomen koop. Ik trap er dus in.
Trek ik een dag later het prijskaartje uit de turfmolm en zag daar in hele kleine letters onderaan staan dat het boompje niet voor consumptie bestemd is maar voor de sier! Wel allem... Moet je overal voortaan het prijskaartje uit de potten trekken om aan informatie te komen? Wat is dat dan voor nepreclame?  Dan laat je bv bloesem zien en kleine appeltjes met een groot woord Sierboompje of zo. Ik voel me echt bekocht door zulke reclame! Het zal best mooie bloesem voor eventjes geven, maar wat moet ik met sierappeltjes in een fruittuin? Voor dit boompje ga ik maar een plekje in de voortuin zoeken.

Volgende keer koop ik geen fruitbomen meer bij een plaatselijke super, maar koop ze maar voortaan meteen bij een tuincentrum. Daar staan de sierbomen en fruitbomen tenminste netjes gescheiden.

7 opmerkingen:

 1. In een grote boomgaard zie je ook wel eens een sierappeltje staan. Deze worden gebruikt als bestuiver! Dus niet in de voortuin zetten, maar in je fruittuin.

  Groetjes Mariƫlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zou er een van mij kunnen zijn! Haha...maar inderdaad een goede bestuiver....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. malus domestica toch?

  Ik denk dat hij wel eetbaar is, in de zin van dat hij niet giftig is. Maar hij zal niet bijzonder lekker zijn. En bovendien is hij misschien bespoten met spul dat niet mag op voedsel. Maar giftige appels zijn er niet volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps typefoutje :-)
   Vond ik ook al zo raar.

   Verwijderen
 4. Dan komt ie toch in der achtertuin, Bedankt voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.