donderdag 21 maart 2013

Duurzaam?

Gisteren is dan eindelijk de lente begonnen waar iedereen zo naar uitziet, al is het weer nog steeds winters. Toch hou ik me maar bezig met lenteplannen.

Nu ben ik best voor duurzaam en zo. Als iets versleten is dat gedeelte vervangen, vind ik ook prima. Zo waren van wat tuingereedschappen de stelen bij de inzet afgebroken van ouderdom en de rest was ook flink verroest al. Pakweg 60 of 70 jaar misschien oud? Maar met goede bedoelingen ga ik toch maar kijken naar stelen. Ik ga kijken bij het tuincentrum, maar daar vond ik ze los eigenlijk best prijzig. Zelfs duurder dan een nieuw gereedschap te kopen, inclusief de steel. En al helemaal als er koopjes bij de A of L zijn op tuingebied! Dat is nu bijna iedere week wel het geval. Vandaag ging ik dus hoopvol naar de A. En ja hoor, de schoffel was er ook, voor net geen 6 euro, inclusief een lange mooie spiksplinternieuwe steel. Daar zit ik dan met mijn nog eerst duurzame gedachten...  Zo'n steel hoort dan toch ook goedkoper te zijn eigenlijk, dan loont het de moeite om ze te vervangen Bovendien het er ook nog stevig aan bevestigen, is niet mijn sterkste zijde, want mijn bezem vliegt er ook steeds weer uit als ik voor de zoveelste keer een spijker erin heb geslagen.
Toch ondanks mijn niet duurzame gedrag, ben ik heel blij met mijn nieuwe schoffel! Bijna zonde om te gebruiken zo mooi nog ;-)

1 opmerking:

  1. We moeten consumeren om te economie te stimuleren.(zegt men) En daar valt repareren niet onder.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.