vrijdag 24 augustus 2012

Laatste zomervakantiedag en over online winkelen

De laatste vakantiedag vandaag als tenminste de twee vrije dagen van het weekend niet meegerekend worden. Heerlijk de tuindeuren weer wagenwijd open voor frisse lucht en lekker doorwaaien. Alles nog even in laag tempo doen tot de efficiƫntie en tijd weer begint te dringen. Nog de laatste pakketjes in ontvangst genomen van bestellingen. Ik heb weer een brokjesvoorraadje voor de dieren laten bezorgen en afbreekbare bio kattenbakvulling. Ik kan daarmee weer tot kerst vooruit. Natuurlijk sla ik ook nog wel daarnaast aanbiedingen in. Een kater is echter allergisch voor granen en mag alleen maar brokjes zonder toevoeging daarvan. Maar de andere smullen net zo goed van andere brokjes. Voor zover ik het gescheiden kan neerzetten dan. Deze week ook wat brokjes ingeslagen van C1000 met hun 1 euro actie. Bij de Jumbo ging er dierenvoeding uit het assortiment en sloeg ik ook mijn slag met een volle tas aan natvoer, brokjes, knauwbotten enz. Niet gek. Leuke kortingen. Geeft prettig gevoel en is ook leuk voor je portemonnee.

Met digitaal winkelen bestel ik af en toe ook (handwerk- of gezondheids-)boeken bij Book Depository in Engeland (geen verzendkosten en boeken in het Engels zijn vaak goedkoper dan in Nederland) en dan vooral in de vakanties. Daar ik niet of nauwelijks wegga, mag zo'n extraatje wel in de vakantie. Nooit geen problemen met bezorgen gehad en heb er al toch veel besteld, op nu na dan. Nu heb ik nog steeds 3 boeken niet gehad die 21 juli al zijn verzonden. Lijkt me nu toch wel heel erg lang als ze nog steeds bij de douane zouden liggen. Verkeerd bezorgd ergens misschien? Ik geef ze nog tot dinsdag dan is het 6 weken en ga dan maar eens informeren bij dat 'betrouwbare' bezorgbedrijf Post.Nl. Een ervan was een gezondheidsboek en twee andere gingen over tekenen en met name bewegende mensen en over bloemen. De hobby tekenen had ik graag een beginnetje weer aan willen maken in mijn vakantie, maar daar is dus helaas niets van gekomen. Niet dat ik geen andere onderwerpen had, maar ik had gewoon mijn zinnen op die twee boeken gezet.

Verder heb ik nog wat leuke stofjes in de aanbieding besteld bij Stoffenonline.nl. Deze maand was helemaal aantrekkelijk omdat er geen verzendkosten worden berekend. Hun koerier is DPD. Super snel bezorgen. Vandaag besteld, morgen in huis. Kan niet sneller. Heb zelfs met die koerier ooit kunnen afspreken dat door het niet bij (nieuwsgierige) buren te bezorgen, pakketjes als eerst hier in de buurt om 8 uur 's morgens worden bezorgd. Daardoor kan ik het altijd zelf aannemen. Stelde hij zelfs zelf voor. Kan niet beter zo'n persoonlijke benadering. Super!
Nou moet ik er ook bij vertellen dat ik twee keer ook een leuk gescoord heb bij de kringloop met stofjes! Goedkope stofjes zijn daar erg 'duur' naar verhouding en andere dure juist weer spotgoed. Duidelijk dat ze er geen verstand van hebben :-). Een paar keer erg leuke lappen kunnen scoren van 3 en 4 meter van hele goede kwaliteit en voor heel erg weinig. Lekker gevoel gaf dat ;-)
Normaal gooi ik spam meteen weg. Maar dit keer kreeg ik een leuk adresje (Stof-inc,com) voor stofjes n.a.v. mijn blog over zelf kleding maken van de winkel zelf. Ik ging uit nieuwsgierigheid toch maar kijken en zag zelfs leuke stofjes voor maar 3 euro nu in de aanbieding. Ik heb ze nu niet besteld omdat ik voorlopig echt genoeg heb, maar zal daar toch regelmatig gaan kijken. Vervoersbedrijf is ook DPD ;-)

Ook nog een paar patronen van Simplicity vorige week besteld die vandaag binnen zijn gekomen per post (bij Textielstad Tilburg, goedkoper dan twee andere zeer bekende webshops met patronen plus boven 25 euro gratis verzenden; patronen kunnen worden ingezoomd op hun site wat ook prettiger is). Ergens een beetje overbodig die patronen omdat ik ook de modetijdschriften heb met raderpatronen, maar ik begin dat wat moeilijker te zien om over te trekken, dus deze luxe permitteer ik me tegenwoordig. Lekker gemakkelijk gewoon de patronen uitknippen en beginnen maar. Scheelt ook weer tijd.

Mijn dochter maakte ook gretig gebruik van mijn thuis zijn door bij haar favoriete webshops wat te bestellen.

Nadeel is soms dat je thuis 'moet' blijven en ook binnen zodat je de bel steeds hoort tot de post of koerier geweest is. Lastig is dan alleen als ze het vergeten zijn te versturen. 

Dit betreft het bestellen online en gezellige pakketjes ontvangen in de vakantie, voor zover ze bezorgd zijn dan tenminste ... Cadeautjes voor jezelf. Heerlijk gevoel toch :-)

2 opmerkingen:

  1. Bestellen via internet is reuze handig maar er voor thuisblijven is lastig met een hond die er overdag 5 x uit moet. Ook schijnen persoonsgegevens niet altijd veilig te zijn bij sommige bedrijven. Ik vind het vooral handig voor zaken die ik niet zo makkelijk kan kopen in mijn omgeving. En benzine en parkeren kosten ook geld dus dan is bezorgen toch vaak voordeliger.
    handig dat je zelf kleding kunt maken, ben ik te onrustig voor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer van die boeken. Nu moet je wachten op je volgende vrije dagen.Geniet van je laatste rustige weekend.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.