zondag 26 augustus 2012

Beleid kringloopwinkel gewijzigd

Afgelopen week merkte ik in de kringloop van het Goed dat er ineens graaibakken stonden met verpakte wol, klosjes garen, breinaalden enz. Een smulparadijsje voor hobbyisten natuurlijk zoals ik ;-) Van die kleine dingen hadden ze nooit daar en dat mochten ze niet verkopen hoorde ik. Maar hun beleid is nu veranderd en ook deze kleine dingetjes mogen worden verkocht. Ik liep ook al meteen op die graaibakken af. En ik niet alleen. Iedere vrouw bleef daar toch even neuzen zag ik. Het spul zit netjes in plastic verpakt met een prijsje erop. Soms klopt het voor geen meter. Bijvoorbeeld garen van Zeeman voor 0,79 guldencent en dan verkopen ze het voor drie bollen voor 1,50 euro. Maar er zit soms ook echte wol tussen en dan is 1,50 natuurlijk niks voor drie bollen.
Je hebt ook breinaalden en breinaalden en dat verschil merk je goed wat goedkope kwaliteit is en welke van een goed merk zijn. Zo zijn de breinaalden allemaal 10 cent per stuk (niet per paar) de kleine maten en voor de grote maten 20 cent per stuk. Ik weet nog dat ik breinaalden ooit kocht bij Zeeman in de uitverkoop voor 20 cent per paar. Dan heb ik toch ook wel graag de kwalitatieve om mee te breien voor 40 cent :-) Leuke aanvulling voor vooral nu de hogere nummers en dus vorige week gescoord. Ik popel alweer om volgende week te gaan of er meer ligt nu. Straks de bandjes, kantjes, knopen enz. ook nog? Aan voorraad heeft een handwerkster blijkbaar nooit genoeg en moet je allemaal 100 + worden met goede ogen om het op te kunnen maken :-)

7 opmerkingen:

 1. Die bakken staan hier ook maar het verkoopt geloof ik niet zo goed. Breigaren zit er helaas nooit bij, wel sjaaltjes, knopen enz. De prijzen zijn inderdaad heel raar. Ook kost een thee-ei bijvoorbeeld de ene week 25 cent en de week daarop een ander thee-ei 45 cent. (vind beide prijzen aan de hoge kant trouwens). Maar ja, soms zit er toch iets leuks tussen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook vreemde prijzen zoals 1,05 of 2,10 ipv 0,95, 1,-, 1,95, 1,25 of zo. Soms ook duurder dan de oorspronkelijke bij Action of Blokker.
   De bakken met sjaaltjes staan hier ook, maar die met garen is echt nieuw. Ik ben benieuwd hoelang dat in de bakken blijft liggen. Ze gooien het zelf na 4 weken ook weg en vervangen het voor weer andere artikelen. Altijd veel nieuw. Er wordt dus erg veel weggedaan door anderen als ze het zelf kunnen vervangen om de 4 weken.
   Als ze de prijzen nog lager zouden maken, zou het ook beter verkopen.
   We zijn natuurlijk rommelmarktprijzen gewend van dubbeltjes en kwartjes.

   Marianne

   Verwijderen
 2. Hoe is het bij jullie met de knopen dan? Bij ons bij het Goed kosten alle knopen 0,20, vind ik best veel geld (en het zijn vrijwel alleen zwart/wit/grijstinten)
  groet,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind 20 cent ook veel te veel voor een kringloopprijs, dat mogen ze van mij houden. Ik heb hier nog geen knoop kunnen ontdekken. Ik zal de volgende keer kijken of die er nu voortaan ook liggen.

   Marianne

   Verwijderen
 3. Ow, zo herkenbaar. Zo'n bak kun je niet voorbij lopen. Ik wist niet dat de Kringloop dat nu doet. Ga ik ook een neuzen. Bedankt. En sterkte met je eerste dag na de vakantie.

  Trees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoorde het ook maar bij toeval bij de kassa toen de man een A4t'je erbij haalde voor de prijsjes en hardop mompelde. Waardoor ik een beetje op doorvroeg :-)

   De dag goed doorgekomen hoor :-) Alleen maar mail gelezen en een aantal weggewerkt. Nog 66 welke wat langer duren. Mijn agenda is voor deze en volgende week al weer helemaal volgepland.

   Marianne

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.