donderdag 23 augustus 2012

Beginnetje met bloggen

Voor en in het begin van de zomervakantie dacht ik nog veel te gaan schrijven hier, maar het bleek toch al snel dat ik er ook een blogvakantie van had gemaakt. Ik heb nog een hoop bij te lezen her en der en ook nog veel te schrijven. Voor vandaag alvast maar weer om te wennen een beginnetje gemaakt met bloggen om er weer in te komen.
Mijn vakantie loopt op het einde, vandaag en morgen nog en maandag weer werken. Over het weer heb ik totaal niet te klagen gehad. Gewoon Oost, West, Thuis Best vakantie gevierd met eigen bed, huis, tuin, dieren en sinds kort ook weer mijn dochter erbij.

Een grote planning waar ik wel wat van uitgevoerd heb, maar bij lange na niet alles. Zoals gewoonlijk en dat is ook niet erg. Tussendoor komen er allerlei prioriteiten die dan weer voorrang moeten krijgen en de hele planning dan weer omver gooien. Maar het belangrijkste van een vakantie is om weer nieuwe energie op te doen en flink uit te rusten. Ik voelde me ook niet meer zo opgejaagd, van dit en dat moet af binnen een bepaalde tijd. Thuis is het zo als het niet af is, morgen is er weer een dag. Geen zin? Oké dan wat anders doen en komt het wel weer een andere keer hoor. Daar ben ik aardig in geslaagd ;-) Met dat beginnen en uitstellen dan :-) om diverse redenen wat bij stukjes en beetjes wel een keer hier beschreven wordt.

Van mijn verfplannen buiten is een klein gedeelte toch af gekomen. Mijn tuinhuisje en het hondenhokje achter de moestuin is weer netjes in eikenkleur gebeitst. Helaas zag ik dat het dak van het tuinhuisje snel vervangen moet worden, dus daar ga ik volgende week achteraan. De klusjesmeneer is al op de hoogte en komt dan een offerte uitbrengen. Ik moet alleen nog even snuffelen bij een bouwmarkt of ik weer een golfdak erop wil of een plat met singels. Afhankelijk natuurlijk van de duurzaamheid en de kosten.

Ook op mijn balkon kunnen verven toen het droog en warm weer werd. Ik kan daar alleen maar op als het droog weer is, omdat er meestal wel een laagje water opligt. De stangen van de balustrade zijn geschuurd en daarna twee keer zwart gelakt. Daarna volgde de balkondeur. Afwassen, schuren, aansmeren, verven, schuren en weer verven. Afhankelijk van de stand van de zon was ik daar bezig. Dat was wel afzien met die hitte. Maar het is volbracht, zelfs de binnen- en de buitenkant, en het kan er weer een paar jaar tegen.

Nu heb ik de voorbereiding van het badkamerraam al gedaan: afgekrabd, aangesmeerd, geschuurd (gelukkig met het schuurmachine). Nu moet ik beginnen met verven en ontbreekt me compleet de zin, maar wil dit toch nog graag voor maandag af hebben. Nog even de energie opbrengen komend weekend afronden.

Ik was nog bezig met het schuren van de hoge poort naast het huis, maar ontdekte dat een paal 10 cm boven de grond zweefde. De andere 3 palen houden het geheel nog de plaats. De moed zonk me in de schoenen. Onvoorziene kosten of kan het met een flinke reparatie nog goed gestut worden? Ook daarvoor komt de klusjesmeneer kijken. Het verven daar zag ik even niet meer zitten en ben daar gestopt tot ik weet wat er moet gebeuren: nieuwe poort/palen of reparatie.

Tot zover mijn schilderactiviteiten in de zomervakantie.


4 opmerkingen:

 1. Gelukkig was je niet ziek.Dat dacht ik,omdat je zo'n spierpijn had.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik heb je ook gemist en dacht ook dat je misschien toch niet veel kon. Gelukkig heb je toch een aantal dingen van je lijst kunnen doen en lekker genieten van het mooie weer.
  Groet, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kon ook niet lang achter elkaar staan verven door de rugpijn. Met kwartiertjes ben ik toch nog ver gekomen en heel veel pauzes genomen. Dan ging het prima. Niet als ik lang stond. Maar het gaat weer steeds beter, al is het nog niet helemaal weg.

  Groeten,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben vier luiken geverfd deze vakantie. Maar ik vind het niet zo mooi geworden helaas...

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.