woensdag 23 mei 2012

De kleur oranje

Je kunt werkelijk nergens meer naar kijken of post ontvangen of je ziet de kleur oranje. Nu ben ik al geen fan van die kleur en om sport geef ik niet. Zoals de bezoekers wel weten, fiets ik naar mijn werk en werk dagelijks in de tuin, dus beweging genoeg. Vanuit mijn jeugd en ervaringen moet ik niks van voetbal hebben. Zovelen hebben me de regels al proberen uit te leggen terwijl ik daar niet eens om vraag, maar het gaat echt het ene oor in en het andere uit. Het boeit me nog steeds niet. Ik kijk en luister dan ook nooit.

Gisteren zat ik het pak drukwerk weer door te kijken voor de reclames en het is gewoon belachelijk zoveel oranje en prullaria al te koop is of wordt cadeau gegeven bij aankopen. Ik merkte dat ik gisteren na een paar folders al het drukwerk wat oranje was, stelselmatig al niet meer open deed, maar direct in de bak met oud papier mikte. Jammer dan als er wel een leuke reclame in stond. Een beetje boycotten mijnerzijds. En die zooi wordt met de week erger. Het doet me een beetje denken aan vuurwerk dat ook in rook opgaat. Dan wordt je brievenbus ook overladen met vuurwerkverkoopadressen. Maar al die cadeautjes en herriemakers, wat moet je daar nu weer mee. Misschien dat ik een uitzondering ben, geen idee. Ik zou het tenminste prettig vinden als er ook alternatieven werden geboden voor andersdenkenden in deze (oranje) periode.

18 opmerkingen:

 1. Haha, ik ben wel een ´oranje fan´, van de sport dus wel te verstaan. Maar ik heb elke folder waar ook maar iets van oranje op stond direct in de papierbak gegooid, zonder deze in te kijken.

  Ik heb nog zo´n beessie van 2 jaar geleden in de la liggen. Deze hangen we tijdens het EK aan de lamp en meer komt hier niet binnen.

  Ik wens je veel sterkte toe de komende ´oranje periode´.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben een nee/nee sticker op onze brievenbus. Lekker rustig. Misschien toch ook iets voor jou, al zou je dan online op zoek moeten naar de reclamekrantjes waar je wel in geinteresseerd bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar is de tijd van een glaasje ranja een oranje tompouce.... *zucht*

  Als je je hele huis oranje wil, prima maar dan hoeft het toch niet een paar weken later in de kliko te liggen, om bij het volgende .K weer nieuw gekocht of gekregen te worden, omdat Oranje wuppies zoooo 2005 zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bedoel ik dus ook. Hergebruik kennen ze niet. Ik had toen 1 wuppie voor de poesjes als speelgoed.

   Het kan niet meer 'gewoon', maar het is zo overdreven geworden.

   Verwijderen
 4. Wij hebben trouwens ook een nee/nee sticker, als ik iets nodig heb, kijk ik op voordeelmuis.nl. Super handige site waar je op product of winkel kan zoeken naar aanbiedingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een vorige keer had de KRO extra detectives op tv . Op avonden,dat er een voetbalwedstrijd was.Voor mensen,die niet van voetbal houden en wel van detectives.Trouwens tijdens een wedstrijd is het ook heel rustig om je hond uit te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe ik dan ook vaak, heeeerlijk rustig. Hoewel... het lijkt wel of een hele straat dan een orgie beleeft als er een goal is.

   Verwijderen
  2. Daar hoop ik dit jaar ook weer op. Heerlijk een moord oplossen ;-). Want aan mij is sport ook niet besteed.

   Verwijderen
 6. Wij hebben ook zo'n sticker. Bij de kringloop zag ik een jongen met een vuvuzela, zijn vader zei je krijgt hem niet. Ik kon me dat helemaal voorstellen. Die rot herrie.
  Wel sneu voor de jongen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is genoeg andere gratis rommel toch. Het idee alleen al zo'n ding de hele dag te moeten horen...

   Verwijderen
 7. Op het journaal was een item dat de nederlanders gemiddeld 20 euro uitgeven aan oranje spullen. Nou wij niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Normaal gesproken vind ik reclame wel leuk hoor. Vergeet niet dat ik zelf vormgeefster ben, dus graag drukwerk in mijn handen heb :-) De tijd van de nee/nee sticker is bij mij nog niet aangebroken, maar als het zo doorgaat misschien wel. Ook hergebruik ik de kranten in de kattenbak.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook een sticker op de brievenbus, heerlijk!
  Ik herinner me van een eerder jaar dat wij tijdens een voetbalwedstrijd een koelkast wilden kopen. In alle winkels stonden de verkopers naar de TV te kijken en we werden nergens geholpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. niet alleen geen oranjefan ,ook geen fan van milieuvervuilende wegwerp artikelen of ze nou oranje zijn of een andere kleur, doe mij maar korting i.p.v. al die rotzooi die uiteindelijk toch weer op de afvalberg terechtkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier ook een nee/nee sticker op de brievenbus. Als ik iets nodig heb ga ik naar de winkel of maak het zelf. Ik vind die oranjegekte erg overdreven maar houd ook niet van voetbal. Wel gun ik ieder zijn pleziertje maar waarom dat vaak ten koste gaat van andersdenkenden begrijp ik niet. Wat dat betreft zal ik misschien altijd wel die vreemde eend in de bijt blijven, ik snap heel veel dingen gewoon niet die anderen doen. Achter een bal aanrennen en daar heel veel geld voor vragen ??????

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier ook een sticker op de brievenbus. Geen overbodige reclame en minder afval. Hier wordt geen euro aan oranje-spul uitgegeven, zonde van het geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik erger me ook mateloos aan al het oranje prul. En toch ben ik geen oranje voetbal hater, maar het lijkt alsof het dit jaar extreem veel is! Hoezo crisis?

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.