woensdag 24 december 2014

Versiering en zo

Dit is de enige versiering links die ik heb tijdens de kerstdagen :-) Niet dat ik niks aan versiering heb hoor, meer dan genoeg. Een koffer en een paar dozen vol. Van mezelf, geërfde spulletjes van mijn moeder en van een bedrijf waar ik ooit lang geleden werkte dat ermee ophield.  Jaren lang heb ik wel van alles versierd beneden en dat werd steeds minder. Op een gegeven moment kregen we een klein katertje en de boom heeft zeggen en schrijven 10 minuten gestaan en hebben we alles weer opgepakt en naar de zolder gebracht. Het jaar erna toen het katertje wat groter was, nogmaals geprobeerd, echter zelfde verhaal. Ik mis heel dat versieren totaal niet meer eerlijk gezegd. De kater is zelfs al weer een paar jaartjes aan het hemelen en er zijn weer andere voor in de plaats gekomen.
Als je om je heen kijkt, kom je genoeg tegen. Een tuincentrum bezoeken en je ziet zoveel. Ik vind het daarom nu juist fijn om thuis om me heen te kijken en dan NIETS te zien van dat alles. Ik ben al helemaal overvoerd met mijn ogen. Beter dan dit uitleggen kan ik helaas niet. Ik mis het echt totaal niet. Ik weet dat het wel weer eens een keertje terug zal komen, maar nu even niet. Ik weet dat velen hierover totaal anders zullen denken en zich niet kunnen indenken een kerst te vieren zonder dit alles. En dan heb ik het alleen nog maar over de versiering :-) Ik heb het niet eens over kaarten... want daar doe ik ook al jaren niet meer aan, zelfs de digitale. Eten? Stamppotje ;-) maar dat is meer uit baldadigheid tegenover al het overvloedige dan om consuminderredenen.

Ik duik dus lekker een paar dagen onder in mijn huis zonder versiering en verschijn volgend jaar wel weer als alles achter de rug is :-) En alle kerstversiering van de blogs weer opgeruimd zijn ;-)
Ik wens een ieder in ieder geval die feestdagen toe zoals je die het prettigste wilt vieren! Doe ik ook ;-)

Tot volgend jaar!10 opmerkingen:

 1. Dat gevoel ken ik. Alles weggedaan maar ja nu de kleinkinderen er zijn vind ik het toch wel weer leuk om hier en daar wat eenvoudige dingen neer te zetten. Geen echte kerstboom dat vindt ik zonde van de boom. Gewoon een paar takken doen het net zo goed. Waar ik me aan stoort dat ze s' nachts ook alles laten branden, wat heeft het voor zin als iedereen slaapt. Wij hebben buiten geen verlichting. Fijne kerstdagen ook voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tzt komt de kunstkerstboom wel weer eens te voorschijn als het zover is ;-)
   Jij ook fijne feestdagen.

   Verwijderen
 2. Ja, zo gaat het hier ook. Ik heb dan wel iets verlichting en wat kaarsjes, maar aan veel eten doen we ook niet. Hier ook lekker stampotten en geen poeha. Lekkere rustige dagen gewenst.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik probeer mijn ogen te sluiten voor al dat kerstgeweld buiten. En houd het bij eigen simpele versieringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh klinkt zalig. Geen overprikkeling. Heb wel een nep boom staan en gezelligjes (net niet te veel, alhoewel).
  Ligt net aan hoe ik in mijn hormonen lijf zit, rechts (bij wijze van spreken) dan wil ik allemaal frutsels en knutsels, links dan krijgt de schoon maak opruim drift de overhand en dan vliegt alle zooi me naar de strot en dan moet alles weg, achter deuren, naar zolder of en dat gebeurt me toch ook regelmatig, de grijze kliko in. Daarna bakkie koffie en genieten van de zen rust.............
  groet,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik ;-) Nog een weekje vakantie en weer energie op doen zodat ik er weer een half jaar tegen kan tot de volgende vakantie. Heerlijk dat alles mag, niets moet gevoel hoor :-)

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.