dinsdag 23 december 2014

Planning tot half 2015 en kringloopbezoek

Het is alweer een poosje geleden dat ik hier weer een kijkje kwam nemen. Zelfs in het e-mail account stonden weer een hoop mailtjes te beantwoorden waar ik nog niet aan toe was gekomen. Toch is mijn eerste week van de vakantie alweer voorbij. Gelukkig volgen er nog twee hoor ;-) Vooral het niks moeten en uitrusten had prioriteit en langzaam een beginnetje maken aan een kamer boven waar die mottenplaag is geweest (zie vorig blogje). Valt eerlijk gezegd nog mee, ik had veel meer verdroogd spul gedacht te vinden. Het vergaat letterlijk tot stof! Maar niettemin, het is heel noodzakelijk daar op te ruimen. Meestal komt dat kamertje een keer per jaar aan de beurt, maar nu is het inmiddels al een paar jaar geleden omdat er steeds wat tussen is gekomen in de zomer. Het 'vervelende' is ook dat ik steeds maar in die boeken en tijdschriften blijf bladeren en dan schiet ik natuurlijk ook helemaal niet op ;-) Heb me dan wel heerlijk vermaakt verleden week en leuke ideetjes gekregen te maken ooit, dat weer wel.

Ik had nog bij een Give Away een boek gewonnen Mindful minuutje. Daar binnenkort me maar eens in verdiepen dan. Al lees ik bij het blauwe dikke mannetje vandaag een negatieve recensie over dit boek. Ieder mens is tenslotte anders en ervaart dingen anders, dus ik ga er gewoon in lezen en kijk wel of ik er wat aan heb -). Dat heb je tenslotte ook met romans. De een vindt het geweldig en de andere vindt er niks aan.

Ik moet me aan een hele strakke opruimplanning gaan houden binnenkort. Ik zeg bewust geen 1 januari want dan ben ik nog met dat kamertje (2,5 x 2,5 ongeveer) boven bezig. Ergens in de zomer moet er namelijk een nieuwe cv ketel worden aangesloten omdat de oude wel heel erg oud aan het worden is en een nieuwe veel zuiniger is. Dan moet ook mijn oude geiser er beneden uit. Dat kan gecombineerd worden. Maar dat houdt wel in dat er op heel veel plekken in huis iets gedaan moet worden met buizen en de afvoer op zolder. Kortom bijna het hele huis moet dan opgeruimd zijn om er overal bij te kunnen. Dat is natuurlijk een goede stok achter de deur. Dat is allemaal een stuk gemakkelijk als je gewoon thuis bent dan er nog een 95% baan bij hebt (leeftijd speelt nu ook aardig een rol). Dat wordt dus echt puzzelen met de planning. Niet iedere dag heb ik daar zin in dus moet er bewust een paar 'vrij' houden om wat in te kunnen halen. Ik weet zeker dat ik daarna heel blij zal zijn met een opgeruimd huis, maar nu zie ik er tegenop als een berg! Het moet. Punt. Voor deze planning moet dus alles een beetje wijken..Het is niet meer vrijwillig en dan na een poos weer stoppen, nee, ik moet door blijven gaan. Ik zie het meeste op tegen de zolder. Daar plan ik zelfs 2 Ć  3 maanden voor om dat te kunnen realiseren naast mijn baan. Al is het soms maar een kwartiertje per dag. Het meeste zal ik dan wel hierover gaan schrijven. Misschien kan ik daar weer meer energie uitputten t.z.t. Hoop ik :-)

Tegelijkertijd heb ik zowel boven als onder links een vervelende zeurende kaak en moet ik regelmatig naar de tandarts hiervoor.  Op 13 januari weer de volgende afspraak. Ik hoop dat het dan eindelijk eens helpt.

Vandaag nog een bezoekje gebracht aan de kringloop. Leuk! Ik trof een wolwinder van Brother! Ik had er een en die is ooit gevallen. Ik mis volgens mij een ijzeren onderdeeltje. Heb alleen geen idee wat. Ik weet dus ook niet waar ik naar moet zoeken op zolder. En of ik het nog terugvind. De bollen winden niet meer goed en ik kan deze niet meer gebruiken. Dus wat was ik blij er eentje in de kringloop te vinden! Ik moet het nog uitproberen. Ik zie ze nog wel op internet staan, maar de prijzen liegen er niet om. Ze vragen hier nog rustig 35 euro voor en die zijn al zeker 30 jaar oud. De mijne was nu 3,50 :-) Dat is een leuker prijs nietwaar. Bovendien zaten er nog 2 rondbreinaalden in de verpakking ook nog in het open doosje. Ze vroegen me zelfs bij de kassa wat dat eigenlijk voor een apparaatje was. Ze hadden er echt geen benul van :-) Had ik even geluk dan!
En natuurlijk ook weer met een grote stapel boeken mee naar huis van 0,25 per boek. Inmiddels ligt er weer een hele stapel gelezen boeken klaar om aan een collega door te geven en naar de kringloop te brengen. De roulatie gaat goed tegenwoordig. Ik lees liever dan ik tv kijk. Kan eigen pauzes bepalen ;-)  Inmiddels heb ik 105 boeken gelezen in 2014.

Zo nu de wolwinder maar eens snel gaan uitproberen. Heb deze vanmiddag al schoon gesopt, was best stoffig...

1 opmerking:

  1. Dat wordt dus een hele klus. Als het klaar is heb je een nieuwe kachel en een opgeruimd huis. Vroeger was dat hier ook altijd zo als er iemand kwam dat ik eerst moest opruimen. Dat was ook in de periode dat ik nog werkte. Daar heb ik toen snel een eind aan gemaakt door voor me zelf een plan op te stellen en dat werkt perfect. Fijn zo'n koopje.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.