zondag 23 februari 2014

Hulst tegen slakkenvraat

Vorig jaar had ik een experiment gedaan in mijn moestuinborders. Ik had veel kleine takjes gesnoeid van de hulst en die om de 5 cm als een soort van hegje in de rand van de aardbeiborders gestoken. Ik drukte ze zo'n 10 cm in de aarde  en het blad raakte elkaar boven de grond. Een flink obstakel dus voor gulzige naaktslakken om daar tussendoor te kunnen kruipen! En ik heb er ook het hele jaar geen eentje daar in de borders gezien! Ik kan wel zeggen dat het experiment tegen slakken gelukt is! Dit jaar doe ik dit in ieder geval weer.

Nu nog iets doen tegen de vogels op een diervriendelijke manier... Ik had nog maar anderhalve aardbei vorig jaar en die waren nog aangepikt ook... Je zou toch zeggen dat een lekker slakje lekkerder is voor vogels. Ik denk aan takken in de border te steken met wapperend zilverpapier om dat als eerste eens uit te proberen. Andere diervriendelijk tips zijn ook meer dan welkom (geen netten) :-)

4 opmerkingen:

 1. Oude c.d aan een touwtje er tussen zetten. Die c.d bewegen en spiegelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke tip. Daar ga ik eens mee aan de slag!
   overigens erg leuk dat ik je blog weer terug heb gevonden na zo'n lange tijd! Ineens was je vorige blog weg en tot nu toe dacht ik dat je helemaal gestopt was met bloggen! Ik vind het erg leuk je blogjes weer te lezen! Heb alles ingehaald met lezen inmiddels :-)

   Verwijderen
 2. ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik las ergens als tip om kiezels rood te verven en tussen de struiken te leggen voordat de aardbeien rijp zijn. tegen de tijd dat de aardbeien ook rood zijn, zijn de vogels al op zoek naar een beter plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een grappige tip! Dat ga ik eens proberen :-) Je weet nooit tenslotte.

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.