maandag 25 juni 2012

Laatste loodjes

Even een berichtje van me hier dat ik nog in het land der levenden vertoef. Het is weer juni en dat betekent voor mij altijd een super drukke maand. De stagiaires zijn weg en iedereen wil al hun werkzaamheden ook af hebben voor hun vakantie. Dat is al jaren zo rond deze tijd en niet nieuw voor me.
Ik ben dan ook best moe als ik dagelijks thuis kom, maar dit jaar zo erg dat ik meteen na het eten voor uren lang in slaap val. Niet zo maar een uurtje, maar tot wel 10 uur. Dan ben ik even klaarwakker en heb eindelijk een of twee uurtjes voor mezelf voor ik weer direct in mijn bed in slaap val. Vervolgens kom ik 's morgens dan weer heel moeilijk uit bed en begint alles opnieuw. Mijn lichaam protesteert, houdt het overdag goed vol, maar is 's avonds helemaal total loss. Kortademig, hartkloppingen, spijsverteringsproblemen e.d. In het weekend heb ik de zaterdag nodig om weer bij te komen en de zondag kan ik dan eindelijk een beetje huishoudelijk werk gaan doen, maar niet zoveel wat ik eigenlijk wil en kan. Ik kom helaas ook niet toe aan wat ontspanning of hobby nu. Zelfs het bloggen moet ik helaas verwaarlozen. De laatste drie weken kon ik het zelfs niet meer opbrengen na het eten een half uurtje in de tuin te werken. Dat heeft me al die weken dat dat wel kon, anders wel heel goed gedaan. Later las ik in de krant dat dat goed voor stress was om met je handen in de tuin te wroeten. Ja, dat had ik ook gemerkt, dat voelde goed, het evenwicht herstelde. Maar nu ben ik zo moe dat ik het niet meer kan opbrengen. Kan net de dag volbrengen als 'normale' werknemer.

Als ik bedenk dat het zo nog vijf jaar moet gaan, hoop ik wel dat ik dat nog vol kan houden! Ik werk nu 43 jaar. Eerst word je net als ieder ander verplicht een pensioenbijdrage iedere maand af te geven, vervolgens komt er een vut-regeling. Dat wordt weer eenzijdig omgezet in flex-regeling. Er komt een spaarloonregeling die voortijdig wordt opgezegd. Of dat niet genoeg is, wordt de flex weer bijgesteld naar ouderdomspensioen. Al met al zeg ik nu al 5 jaar dat ik nog 5 jaar moet werken voor ik met pensioen mag gaan.. Zeg ik dat over 5 jaar nog steeds? Ik heb er werkelijk geen vertrouwen meer in wat een regering allemaal regelt. Ze verbreken constant afspraken die zijn toegezegd. In het werkcontract staat zelfs dat het afloopt als je 65 bent en dan? Een contract is een contract toch. Ook al die regeringsafspraken die ooit zijn toegezegd. Ik zou me eens niet aan mijn contract moeten houden! Dat mag niet. De regering mag dat zonder blikken of blozen. Dan te weten dat de pensioenpot nog nooit zo vol heeft gezeten met dat extra wat ze als reserve moeten hebben (en misschien nog hoger moet naar 105%): 850 miljard las ik zelfs! 850 miljard ja! Dat is zoveel dat de regering straks weer een greep zal doen voor een of ander project of voor Brussel. Het is al eerder gebeurd en nooit teruggeven. Daar maak ik me kwaad over. En met mij vast veel meer!  Maar dat kwaad maken, kan ik me eigenlijk ook niet permitteren met mijn hartkloppingen en kortademigheid. Mijn eigen usb-stickje is aardig vol aan het raken; er moet nodig wat gewist gaan worden.

Ik kan in ieder geval al wel weer aftellen naar de zomervakantie toe, nog 2,5 werkweek oftewel nog 12 werkdagen! Ik heb nog genoeg onderwerpen hier te beschrijven, maar het ontbreekt me nu net even aan energie.om die regelmaat erin te houden. De bekende laatste loodjes ...

Update 26/6 n.m.: Heb vanaf 13 juli maar liefst 6 weken vakantie. Dan zal mijn energie denk ik wel weer terugkomen. na zoveel rust. Nog 10 dagen vanaf morgen en dan vakantie ;-) Veel afronden nu...

14 opmerkingen:

 1. Wij moeten nog wat langer voor we ons pensioen krijgen, als er dan nog iets voor ons is. Hier dus ook vaak dezelfde vraag.
  Veel sterkte de laatse 2,5 week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte deze laatste 12 dagen, hoelang mag je dan vakantie vieren?
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er 4 gepland, maar heb nog zoveel vakantiedagen dat ik er nu voor 6 toestemming heb gekregen.

   Verwijderen
 3. Pas maar op met al die vermoeidheid dat je jezelf niet over de kop werkt, dan kan het nog wel eens sneller gebeurd zijn met werken dan je had voorzien. Doe maar kalm aan en veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zegt je huisarts over deze klachten? Misschien kan je op medische gronden minder werken, zonder inkomensverlies. Wees zuinig op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Afgesproken het seniorenverlof voortaan wekelijks op te nemen vanaf 2013. Dat zal al veel schelen.

   Verwijderen
 5. Sterkte! Kan je dochter wat bijspringen?

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog 10 werkdagen! Huphuphup!

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh wat zwaar lijkt het me... volhouden en dan lekker vakantie houden. Ik hoop dat je dan weer voldoende energie op kunt bouwen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat werk je al lang. Ik kan mij voorstellen hoe je je voelt. Husband is het helemaal zat en stopt in januari.
  Dan heeft hij ruim 41 jaar gewerkt.

  Geniet straks van je vakantie. Even bijtanken!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.