zondag 27 november 2011

Van leuke baan naar nachtmerrie

Het is alweer even geleden dat ik hier heb geschreven en ondertussen vliegt de tijd weer snel voorbij. Natuurlijk wil ik het hier niet versloffen, omdat ik hier toch beschrijf wat me zo al bezighoud, maar soms moet je even pas op de plaats maken. Ik heb even getwijfeld of ik het wel zou beschrijven zelfs.

Zoals ik al eerder had geschreven, heb ik heel wat medische testjes gedaan de afgelopen tijd. Niet echt nog om me ergens zorgen over te maken, maar moet toch wel het e.e.a. veranderen al weet ik nog niet exact hoe en wat. Als ik zo doorga, zit ik over een jaar in een burnout is me verteld met deze waardes. Verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen, cardio stress, overgewicht (val geen grammetje af wat ik ook doe), erge vermoeidheid, stofwisselingsziekte HPU (o.a. vitamine B6 wordt dan moeilijker opgenomen), glucose niet goed, gluten voedselintolerantie en zuivel allergie e.m. wat ik niet eens kon onthouden vanwege de medische termen. Wat stofjes die ik tekort heb zoals heel veel tekort aan B12 en ook D. Niets levensbedreigends of engs gelukkig. Ik ga daar allemaal mee aan de slag om het e.e.a. op te lossen met het tekort aan stofjes (voorgeschreven), ook met een paar injecties. Ik reageer er soms heftig op en dan begin ik weer van voren af aan tot ik een ritme en hoeveelheid heb gevonden dat het wel goed werkt. Drie of vier keer per dag lukt niet door de uitwerking, dus moet ik het zelfs verdelen tot 10 keer op een dag).

Wat bezorgd me zoveel stress? Ik heb een erge leuke baan vind ik, weliswaar dagelijks met diverse deadlines, maar een beetje adrenaline voelt dan juist goed aan en vind ik ook niet erg. Hoewel anderen mijn baan helemaal niet leuk vinden hoor ik wel eens vanwege dat gejaagde. Altijd snel ad hoc opdrachten ertussen door. Als ik er niet ben, soms paniek en word dan thuis gebeld.
Wat tegenzit sinds kort is het computergebeuren. We hebben een nieuw netwerk en voor de gemiddelde gebruiker werkt het nu sneller. Echter voor uitzonderingen lijkt weinig rekening te zijn gehouden, eerder werkt dat veel vertragingen op. Dit los je niet even op met wat nieuwe apparatuur. Waar ik normaliter 5 minuten overdeed, kost me nu bijna een dag. Door thuis buiten het netwerk om te werken, gaat het ietsje beter, maar de traagheid en vastloperij blijft. Dat wekt enigszins ergernis op ... Nu kun je je daarbij neerleggen en zeggen het is niet anders dan zo moet het maar, maar als je plichtsgetrouw bent en een pietje precies, is dat moeilijk van je af te zetten, want er wordt wel verwacht dat het af komt. Ik had al een drukke baan, maar nu wordt dat ineens tien keer zo druk om alles af te krijgen in dit slakkentempo. Buiten het veel te weinig verkregen geheugen (wat alles laat vastlopen bij mij en iedereen moet het daar maar mee doen) heb je als vormgever bv bij grote bestanden We Transfer nodig om te versturen en om ze te ontvangen, maar dat is om veiligheidsredenen nu geblokt in het nieuwe systeem. Ik kan dan geen kanten meer op met al die blokkades. Nu kan ik dat via een achterommetje wel en dan thuis door mijn gmail te gebruiken, maar waarom alles zo moeilijk doen als het een maand geleden nog wel allemaal kon. Dit is maar 1 voorbeeld en zo zijn er tig van. Als dit nu de enige werkzaamheden waren, maar ik hou ook nog diverse websites en het intranet bij als superuser/ keyuser/ webmaster plus huisstijl bewaken. Ook daar kan ik niet meer bij verschillende functies, zoals een filmpje downloaden en weer uploaden vergeet het maar. Het hoort gewoon bij mijn werk en ik kan het niet meer uitvoeren. Niet meer dan 1 website kan er open anders loopt de boel weer vast. Verder de traffic van al het drukwerk van vormgeving tot de drukker en aflevering toe. Niks als blokkades op mijn pad. Toch wordt verwacht dat alles netjes op tijd er ligt. Op zich geen probleem, als alles maar meewerkt en dat doet het niet. Dit alles werkt dus niet erg bevorderlijk voor mij en mijn gezondheid. Hoe een leuke baan in een nachtmerrie kan veranderen! Ieder dag weer hoop dat het wel goed komt na beloftes. Mijn leidinggevende doet wat ze kan, alleen hogerop ligt het volgens mij vast. Ik heb immers al betere resolutie (beeld) gekregen dat het er niet meer zo pixelig uitziet (geen enkel reclamebureau zal zo werken volgens mij).
Nu moet ik me hier dus geen zorgen om proberen te maken en laconiek de deadlines niet halen? Daar ben ik de persoon niet voor omdat ik me betrokken voel met het werk wat ik doe. Gevolg is dat ik in mijn vrije tijd nog mijn collega's help met hun opdrachten om de deadlines toch te halen. Maar zo hoort het niet, ik weet het. Dit doet de cardio stress zeker geen goed om te verminderen. Dat is dus o.a. ook een reden waarom ik hier nog amper kan schrijven, heb er de puf dan niet voor.

Morgen nieuwe dag, nieuwe kansen, nieuwe hoop op werkverbeteringen! Ooit moet het toch lukken!

11 opmerkingen:

 1. Sterkte! Ik kan me goed voorstellen dat dit allemaal een behoorlijke impact heeft :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marianne houd jezelf goed in de gaten. Wat je aan gezondheid gaat winnen door je supplementen,zou je weer verleizen door die stress. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, dat klinkt niet al te best, pas goed op jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt alsof je behoorlijk uit balans bent en dat vertaalt zich in lichamelijke ongemakken. Ga terug naar je wortels en basis. Goed dieet, supplementen veel rust en ontspanning. Wees lief voor jezelf, je hebt er maar één van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pas op jezelf meis, da's nu even de eerste prioriteit!
  Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In ieder geval is het probleem helder als glas: ze moeten wat aan het systeem doen, zodat het weer snel werkt!

  En voor stress, helpt hardlopen uitstekend. Je geeft dan een lichamelijke reactie op de geestelijke stress, door te gaan hardlopen. Zo loos je al die adrenaline op een natuurlijke manier, en voel je je daarna meer ontspannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je schrijft dat vitamine B12 tekort niet levensbedreigend is. Dat is het in feite wel. Helemaal in combinatie met al de andere vitamines waar je een tekort van hebt. Niet op korte termijn maar wel op wat langere.

  Neem niet zomaar supplementen maar als je een ernstig tekort hebt, en als je glutenintollerantie hebt is dat vaak zo, heb je injecties nodig en niet zomaar een beetje maar vaak voor de rest van je leven. Lees eens bij http://stichtingb12tekort.nl/ dat verklaard misschien een hoop.
  Lees je zelf goed in want er zijn maar weinig artsen die alle therapieën en combinatie van ziekten goed kunnen behandelen. Over HPU weet ik niet veel maar de site van de patiëntenvereniging staat het een en ander heel duidelijk uitgelegd.
  http://www.hpupatientenvereniging.nl/
  Gelukkig krijg je al wel het een en ander en dat kan je leven inderdaad behoorlijk op de kop zetten (ik spreek uit ervaring).
  Pas goed op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Momenteel krijg ik ook injecties om de tekorten op te heffen. Fiets en wandel ook al extra. Ik lees me inderdaad suf ;-) Vooral over de combinaties, wanneer innemen en met wat. Veel lectuur daarover ook aangeschaft (en had er al zoveel ...). Wil zelf ook weten wat alles doet en waarom juist dat ene stofje en dat andere niet (zoals bij B12 daarvan heb je er 6 en 2 daarvan neem ik).
  Heb ook veel voorgeschreven gekregen, maar dat moet heel erg langzaam opgebouwd worden vanwege heftige reacties die ik sowieso altijd al krijg van alles wat ik eet en drink, zodat als ik er last van krijg meteen stop en wanneer opnieuw moet gaan opbouwen. Ook injecties krijg ik nu in kleinere hoeveelheden toegediend, maar vaker. Een gedeelte is voor altijd en het andere gedeelte is voor even en moet dan misschien vervangen worden voor andere.
  Ook mijn dochter 'kijkt' goed mee want zij werkt in die kliniek en doet die opleiding (othomoleculaire voedingsleer). HPU is vaak erfelijk, zij heeft het ook en op haar aanraden heb ik me dan ook laten testen. Van het een rol je dan in het andere, dus de ene test na de andere. Ik word goed begeleid. Hopelijk geeft het wel de energie terug en neemt het de erge vermoeidheid weg, dat is waar ik het meeste last van heb. Komt ook door gewicht wat niet weg wil, maar zou straks ook moeten lukken. Eerst werken aan de basis nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb per ongeluk mijn adres veranderd. Het nieuwe adres is:
  http://fredriguswereld.blogspot.com/

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Denk erom hoor, je gezondheid is ALTIJD belangrijker dan je baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe herkenbaar, zo werk ik al jaren, terwijl ik weet dat het beter, sneller en vooral ook efficienter kan, probeer je niet druk te maken, je gezondheid gaat voor alles (maar ik ken het gevoel)!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.