maandag 7 november 2011

Prijsverhoging

Het viel me op dat de prijzen in de natuurwinkels enorm zijn gestegen de laatste tijd. Niet eventjes met 5%, nee meteen met 25%. Hallo zeg. Ik eet geen vleesbeleg omdat ik vegetarier ben, dus eet regelmatig notenpasta op mijn brood. Ik vind 4 tot 5 euro best prijzig. Nu zag ik dat daar 2 euro bovenop is gekomen, dat is dan 7 euro voor een klein potje notenpasta (15,40 in guldens!). Dat is echt niet normaal meer. En al was dat voor 1 product, maar alles is ineens een stuk duurder. Nu was dit al ruim van te voren aangegeven dat eind dit jaar de prijzen sterk zouden gaan stijgen in de supers. Nu ik dat ook daadwerkelijk zie en moet betalen, is dat best heel veel! Ik kocht ook altijd al zoveel mogelijk wat in de reclame was of in een rek lag met zoveel procent korting. Ook van de groente gaat daar vaak 30% af en is dat de moeite waard. Afgelopen zaterdag heb ik niets daarbuiten gekocht: alleen reclame en kortingproducten. Brood van 'gisteren' ging ook 30% vanaf. Bij reformbrood is dat totaal niet erg en proef je niet eens.
Ik zie het nu als een sport om alleen de koopjes eruit te halen!

7 opmerkingen:

 1. Ik zou dan ook voor de koopjes gaan! Wat misschien ook een idee is: zelf pasta maken. Ik meende dat Spaarcentje daar een nogal succesvol recept voor had. Ik zou zelf echt geen 7 euro aan een potje pasta uitgeven. Nu ben ik ook niet dol op pasta, dus dat maakt de keuze makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip voor notenpasta: schilletje eraf (kan door ze even te koken) en in de keukenmachine. Beetje olie erdoor tot het de gewenste dikte heeft... evt. wat zout als je wilt. Scheelt weer :)

  Maar je hebt gelijk, het wordt vreselijk duur allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij betalen ongeveer 6 euro voor een grote pot Monki pindakaas. Daar kan ik het zelf niet voor maken. Maar het wordt inderdaad een beetje te gek allemaal en bepaalde zaken kopen we dan ook maar niet meer. Heb je wel eens overwogen om zelf brood te bakken. Al moet je daar wel tijd voor hebben, maar het is lekker en je weet wat er in zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zaterdag wilde ik hondekoekjes kopen (als beloning krijgt hij die bij het uitlaten), waren ze van 0.92 ct verhoogd naar 1.29 euro..., een verhoging van zo'n 33 procent... vond ik zo veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is inderdaad een flinke prijsverhoging.Ik kom ook al zulke dingen tegen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn kinderen eten kipfilet als broodbeleg van de Aldi deze ging van 0,69 naar 1,29 ....ik dacht echt dat ik scheel keek ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb per ongeluk mijn adres veranderd. Mijn nieuwe adres is: http://fredriguswereld.blogspot.com/

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.