woensdag 21 augustus 2013

Vakantie voorbij

Inmiddels is mijn vakantie voorbij en ben ik ook weer aan het werk. Van mijn zomerplanning aan klusjes en klussen is maar bar weinig terecht gekomen en ik heb de hele planning lekker gelaten voor wat het is :-) Het weer was of te heet of te nat om te verven en dat heb ik maar uitgesteld tot het stabieler weer wordt. Dat wordt het echter nooit, maar best wel eens tussendoor.

Wel heb ik flink in de tuin gesnoeid. Ik doe niets aan afval in de groene bak. Bladeren en onkruid laat ik composteren evenals groenteafval e.d. Takjes knip ik fijn en komen bij struiken. Wat grotere zijn goed voor steuntakken in de moestuin. Weer wat dikkere komen op een oud tafeltje waarvan het blad vergaan is en vervangen wordt voor dikke takken. Dikkere stammen komen op een stapel. Boomstronken dienen als zitjes  her en der in de tuin enz. Wat ik aan klein spul snoei, laat ik gewoon vallen. Weliswaar klein geknipt en is zo helemaal weg.. Ik heb hier zandgrond dus alles is erg droog. Hiermee houdt de bovenlaag het vocht wat langer vast. Dat wordt dus nog veel snoeien en knippen :-)

Alle opruimplannen, tja ook al in water gevallen of het was te heet. Maakt ook niet uit. Ik heb heerlijk uitgerust van al het gejakker aan deadlines. Zelfs mijn dochter zag dat ik er uitgeruster uitzag. Iedere dag toch best vroeg opgestaan tussen half 7 en half 9. De tuindeuren dan meteen wijd open gezet en genieten van al het frisse groen. Ook veel vlinders hier gezien in de tuin. Heel veel gelezen in ieder geval en daarom in gedachten vertoeft in 'vele situaties en plaatsen' ;-) Je denkt op die momenten een grotere kennissenkring te hebben en nadat het boek uit is, gaat het weer allemaal verwateren. Bij een nieuw boek komen er weer nieuwe. Genieten toch dat lezen! Voor historische romans/biografieën en thrillers waren het dit keer.

Ik ben ook regelmatig naar kringlopen geweest. Niet druk en genoeg spullen in de aanbieding dus heerlijk gekeken overal. Soms was het niks, soms aangenaam en soms kreeg je een kick om een koopje te scoren. Weer vooral voor wat boeken en tijdschriften geslaagd. Zo leuk om van die echte oude handwerktijdschrfiten en -boeken aan te lopen.
Voor een grote voorraad aan grote aardewerken bloempotten ben ik ook geslaagd. Tegenwoordig zijn die niet meer zo in en moeten het weer strakke zwarte of grijze zijn, waar ik weer niks aan vind. Heerlijk zitten kneuteren dus met vetplantjes in potten te verplanten.

Veel ideeën opgedaan op Pinterest op zowel tuin- als handwerkgebied. Alleen  die weken vliegen zo snel weer om! Het werkritme sluipt er langzaam weer in. Laten we hopen dat we nog veel mooie dagen hebben in de nazomer!

2 opmerkingen:

  1. Hopelijk kun je het ontspannen gevoel nog even vasthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker met van allerlei dingetjes bezig geweest dus. Fijn dat je ook aardig uitgerust bent in de vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.