vrijdag 7 december 2012

Een week verder

En dan zijn we alweer een week verder na mijn laatste blogje. Er gebeurt weinig, maar ook veel. Vorige week een teamuitje gehad wat ik samen met een collega had georganiseerd. Dit keer geen spelletjes of spelvorm, want dat is niet mijn ding. Meer een teambuildingsdagje. Vaak waren het van die gehaaste spelen, die de adrenaline naar boven haalt. Nee, niks voor mij. Daarom dit keer in alle rust een leuke workshop over kleding en kleur bezocht, een tentoonstelling over licht bekeken (gratis!). Toch leuk om te weten waar ik nu werk wat er voorheen heeft gestaan in de vorige eeuw, namelijk een luciferfabriekje. Vervolgens zelf pizza's gebakken voor mijn collega's. Daarna cadeautjes met gedichten.Gelukkig dat iedereen dit ook leuk heeft gevonden, want het was gewoon anders dan andere jaren. We hadden dat gedaan met lootjestrekken.nl inclusief een wensenlijstje. En laat ik nu dat krijgen wat ik graag wilde :-) Glanskatoen bolletjes om mee te haken, bloembolletjes voor in de tuin en lekkere Fairtrade chocolade.
Nog met mijn dochter Sinterklaas 'gevierd' op 5 december. Zij de cadeautjes en ik beloftes voor huishoudelijke taken. Dat vind ik nu eenmaal het fijnste en zij kan haar portemonnee dichthouden.

Ondertussen vertrekken er al best veel collega's die door de reorganisatie moesten vertrekken. Zelfs die al meer dan 25 jaar werken. Als ik hoor hoe hun financiën gaan worden, soms gedeeltelijk bijbetaald of ook niet, dan heb ik toch liever een baan. Ik denk natuurlijk ook wel eens aan het pensioen. Dat doet iedereen denk ik die de 60 is gepasseerd. Maar het is denk ik toch altijd beter gewoon uit te werken financieel gezien. In ieder geval in mijn geval. Volgend jaar komt er echter weer een ronde en niemand is dan ook niet zeker van zijn/haar baan. Maar dan is het tenminste weer een jaar verder om een salaris te ontvangen. Het is daarom goed om met kleine stappen alvast te wennen aan een lager bedrag per maand. Dan is die overgang niet ineens zo dramatisch groot. Regelmatig heb ik niets over per maand, maar soms wel en dat is alleen maar meegenomen en speel ik toch quitte. Mijn dochter woont weer thuis en ze hoeft om privé-redenen mij geen kost of inwoning te betalen. Sparen lukt dan ook niet echt momenteel.

Ook heb ik nog 2 kringlopen bezocht in de afgelopen dagen omdat ik toevallig daar in de buurt was met een werkafspraak en dat laat ik me natuurlijk niet afnemen zo'n kans. Nog een lapje stof gescoord, 2 gezellige glazen toetjesschaaltjes met een reliëf van bloemen, een stapeltje handwerktijdschriften voor een kwartje per stuk en nog een paar boeken! Uiteraard ook weer wat afgegeven dat wat ikzelf gelezen had en weg mocht. Waar ik erg trots op ben, is dat ik mijn grootste luxe verspilling met nieuwe (vooral tuin)tijdschriften kopen aan banden heb weten te leggen. Er liggen er genoeg bij de kringlopen. Daar heb ik er onderhand 15 voor 1 nieuwe. Lenen bij een bieb, kan hier niet. Bovendien wil ik eruit kunnen knippen en scheuren voor mijn eigen knipselmappen :-) Misschien dat ik het nu nog niet zo direct merk op het einde van het jaar en in mijn kasboek, maar volgend jaar moet dat beslist te zien zijn.

Waar ik helemaal mee in mijn nopjes was deze week, was toen ik een cadeaubon ging verzilveren bij een dierenwinkel die ik voor mijn verjaardag in oktober had gekregen. Ik zag de grote hondenmand die ik na de zomer had gekocht bij de kringloop daar staan en die was zelfs 121 euro! Ook had ik ooit twee in- of uitloopmatjes voor de kattenbak gekocht en die waren 6 euro per stuk. Een soort van dienblad met 2 bakjes erop kostte 16 euro. Ik had dezelfde (op de uitloopmatjes na, die van mij zijn leuker zelfs) gekocht bij de kringlopen voor nog geen 10 euro voor alles bij elkaar! Ik ging zeer tevreden weer naar buiten met een aangenaam gevoel!

Nog een weekje werken en dan heb ik twee weken kerstvakantie. Nog even heel hard werken komende week en dan kan ik weer nieuwe energie opdoen voor volgend jaar!


2 opmerkingen:

  1. Ik hoop,dat je in gezondheid mag werken tot je pensioen. Want oudere werklozen moeten solliciteren,terwijl er weinig kansen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee om eens wat anders te gaan doen met zo'n teamuitje. En wees maar blij dat je nog teamuitjes kunt meemaken, ook al kost werken steeds meer energie!
    Groetjes, Trees

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.