zondag 12 juni 2011

Zijsprongetjes

Vanaf februari 2004 blog ik al. Ik begon bij web-log en had het in eerste instantie over eigen poëzie en korte verhaaltjes. Daarna ging ik meer en meer wat schrijven over mijn hobby's en vooral handwerken. Je had te maken met een limiet, vandaar dat ik wat jaren heb moeten verwijderen. Naderhand was dat gelukkig niet meer zo belangrijk en vanaf 2007 staat alles daar nog op tot nu. Dit zie ik meer als een algemeen weblog en de logjes kunnen over van alles gaan. Ik heb veel interesses en dat gaat alle kanten op.
http://www.libracat.web-log.nl/

Zo heb ik al zo'n 30 jaar een hobby over symbolen en symboliek. Ik verzamelde alles wat ik tegenkwam, typte heel wat uit en kocht er boeken over. Nu met internet is dat een stuk gemakkelijker natuurlijk, hoewel er vaak geen bronnen bij staan vernoemd. Ook hierover begon ik een blog om de eerste niet te belasten. Dat ligt een beetje stil al werk ik er achter de schermen nog wel aan in mijn papieren mappen. Dit wil ook weer zo graag opnemen, maar de tijd ontbreekt me nu daarvoor. Het staat dus nog een poosje in de ijskast.
http://www.symbolenensymboliek.web-log.nl/

Zo ontstond ook het idee over het consuminderen jaren geleden, maar dat ving ik een beetje op in mijn eerste log. Ik merkte toch dat bezoekers daar niet zo mee bezig waren die daar kwamen, vandaar dat ik een extra blog aanmaakte over consuminderen. Dat blogprogramma zelf was echter niet meer van deze tijd. Je kon ook niet zoveel, vandaar dat ik met dit blog begon en de andere beeindigde. Dit houd ik nu vanaf de zomervakantie 2010 vol, al is het de laatste weken ietsje minder. Ik wil niet constant over consuminderen schrijven, maar wel regelmatig, anders val ik teveel in herhalingen. Het moet tenslotte weer iets nieuws toevoegen.
Toch merkte ik dat met het dagelijkse bijhouden op dit blog, de druk te hoog lag en mijn andere blog en ik aan andere bezigheden niet meer toekwam. Vandaar dat ik nu een balans probeer te vinden in het schrijven en waarover. Daarom maak ik dus weer regelmatig een uitstapje naar mijn andere libracatweblog om ook andere belevenissen te vermelden die niet direct of indirect met het consuminderen en deze 'levensstijl' te maken hebben. Op dit blog wil ik het voornamelijk over consuminderen blijven hebben, maar ook over gezondheid, recepten, tuin, huis, milieu e.d.
http://www.consuminderenmetmarianne.blogspot.com/ (= dit blog)

In de zomer ga ik ook met nog een ander blog beginen. Ik had namelijk een website over een natuurgebied hier in de buurt en die site is recentelijk opgeheven. Ik ga dat nu verder opzetten in blogvorm en dat kost in het begin even tijd met opzetten. Daarna vul ik dat alleen maar aan als er weer wat over te vertellen valt. Maar dat is een vakantiewerkje, nog een hobby van me. Het zou anders zonde zijn als al die informatie verloren gaat
Dat blog ga ik beginnen bij Wordpress.

Dus als er even iets niets te lezen valt hier op dit blog, neem dan gerust eens een kijkje bij http://www.libracat.web-log.nl/ of ik daar wel actief ben geweest met schrijven :-)

3 opmerkingen:

 1. Wat ben jij druk bezig met die verschillende blogs. Dat je daar tijd en energie voor kunt vinden! Ik heb je andere blog bij mijn favorieten gezet. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoe je je interesses zo kunt spreiden over verschillende blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interesses spreiden en daardoor een divers publiek bereiken... Je bent goed bezig!
  Met zo veel blogs lijkt mij ook niet gek dat je niet dagelijks wilt schrijven!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.