zaterdag 20 januari 2024

Voorraad handwerk artikelen

 

Ik ben gestopt met lapjes en stoffen te kopen en nog wat meer aan hobby materiaal, hoe verleidelijk dat ook steeds is bij die hebbedingetjes of mooie printjes. Het verzamelen daarvan is tegenwoordig meer een hobby geworden dan er wat van maken. Toch is het heerlijk dat door je handen te laten gaan, te aaien en zelfs bij nieuwe stoffen te ruiken. Al die kleurtjes maken me blij.

Vooral bij een leuke aanbieding is het moeilijk voor mij te weerstaan en dan zeker als het verzendvrij verzonden kan worden en hup nog wat erbij te doen. Hoe leuk het ook is, ik heb meer dan genoeg. Het punt is bereikt, genoeg is genoeg. Ik ga na februari aan de slag met de materialen te sorteren, op te ruimen en misschien wat weg te doen. Ik mis een hobby ruimte voor mezelf en mis daardoor het totale overzicht. 

Tegenwoordig is het zelfs nog veel leuker van ieniemienie oude stukjes wat te maken met slow stitching of van kledingstukken zoals glimmende stoffen of spijkerbroeken voor patchwork. Ik neem me soms voor om wat weg te doen, maar als ik het door mijn handen laat gaan, komen er zoveel ideeën naar boven, dat ik toch maar niks daarvan wegdoe. 

Ik ben daarom deze maand ook echt weer begonnen met allerlei hobby's op te nemen en materiaal te verwerken, zoals haken, patchwork zeshoeken, gebroken hartjes van diamant malletjes. 

Kortom ik ben weer vaker met mijn handen aan het rommelen. Bovendien is het prima vingergymnastiek merk ik al die bewegingen te maken. Ik kom dan heel traag op gang en naarmate ik meer doe, gaat het een stuk sneller en voelen mijn vingers ook prettiger aan. 

2 opmerkingen:

  1. Ik herken wel het vele materiaal, dat blijft liggen. Zo geb ik spullen voor kaarten maken, voor Diamond Painting, en nog wat meer. Nu momenteel met andere hond bezig.
    Denk ook geregeld dit moet ik weg doen, maar twijfel bij het nakijken. Want geregeld komt het toch van pas, of wil ik er toch weer wat mee doen.
    Lastig waar doe je goed aan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik iets weg doe, doe ik het erg overwogen, maar toch later heb ik ergens spijt van er afstand van gedaan te hebben. Mijn moeder zei altijd dat je bij twijfel het gewoon moet houden.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.